Kozmo: Drogerija koja najbolje poznaje hrvatskog kupca

115

kozmo-drogerije-midiImpresivne brojke, rast po stopi od 30% u razdoblju gospodarske krize i otvaranje čak dvostruko više prodajnih mjesta od konkurencije jasno pokazuju kako Kozmo u svojoj šestoj godini postojanja na tržištu doživljava dosad najveću ekspanziju

Na hrvatskom je tržištu trenutno prisutno oko 230 drogerija, no na primjeru Kozma koji raste po godišnjoj stopi od 30 posto jasno je kako su potrebe kupaca za drogerijskom robom iz dana u dan sve izraženije pa je za očekivati da će Hrvatska uskoro dostići svoje europske susjede, npr. Austriju koja trenutno ima oko tisuću drogerija.

A upravo je Kozmo značajan predvodnik rasta ovog tržišta sa svojim planovima da do kraja godine otvori još dvadesetak novih prodajnih lokacija.

Predanost kupcu

Nameće se pitanje kako je moguće ostvariti ovakve rezultate i rast u vremenima gospodarske krize, a odgovor iz Kozma vrlo je konkretan i logičan.

Čvrst je oslonac ovakve strategije rasta implementacija najrazvijenijeg CRM sustava na tržištu drogerija u Hrvatskoj koji Kozmu omogućava povećanje produktivnosti cijele tvrtke, praćenje rada prodajnih jedinica, upravljanje korisničkom podrškom, učinkovito informacijsko rješenje i izvještavanje u realnom vremenu.

Poznavanje svakodnevnih navika i potreba svojih kupaca omogućava Kozmu izgradnju dugoročno kvalitetnih odnosa kroz pružanje cjelovite usluge koja se temelji na najpristupačnijem asortimanu, lokaciji i predanosti kupcu kroz susretljiv i stručan odnos te međusobno poštivanje.

Program nagrađivanja
Uz brojne analitičke, operativne i komunikacijske sustave potrebno je istaknuti dvije platforme koje su se pokazale potpunim rješenjima za upravljanje odnosa s kupcima i stvaraju jasnu sliku o njima, od prvog kontakta do prodaje i poslijeprodajnih aktivnosti.

Prva je Multipluscard program koji danas broji više od 800.000 korisnika i prvi je koalicijski program nagrađivanja na hrvatskom tržištu.

Svojim ponudama, kreiranima u skladu s individualnim potrebama korisnika, te jednostavnijim sakupljanjem nagradnih bodova, ovaj program nudi kupcima mogućnost ostvarivanja značajnih ušteda i pruža im dodatnu vrijednost za svaku njihovu kupnju.

Kozmo na internetu
Druga je platforma Facebook koji predstavlja budućnost  odnosa s kupcima. Facebook stranica Kozma danas broji 50.000 korisnika, čime se ističe pred svojom konkurencijom koja na društvenim mrežama ili nije uopće aktivna, ili okuplja daleko manji broj korisnika.

Kozmo na Facebooku ne stavlja naglasak na tehnologiju, već upravo na korisnike koji se uključuju u rasprave, pitaju i predlažu te daju konstruktivne komentare.

Na taj način postaju vrijedan izvor informacija i daju Kozmu kvalitetne smjernice u poslovanju, koje u fokus stavlja želje i preferencije svojih kupaca, na što oni uzvraćaju povjerenjem i lojalnošću.

PROMO

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here