Pivovarna Laško prodaje i nekretnine

32

pivovarna-lasko-midi1U subotu je u Delu objavljen natječaj za prodaju sportske dvorane te hotela Hum i Savinja u Laškom, a u Ljubljani se prodaje višenamjensko skladište

Pivovarna Laško, koja zbog prezaduženosti prodaje udjele u Delu, Mercatoru i Fructalu, prodat će i dio nekretnina u Laškom i u Ljubljani, piše slovenski poslovni list Finance. U Laškom se prodaju hoteli Hum i Savinja te sportska dvorana Tri lilije, a u Ljubljani višenamjensko skladište.

Natječaj za prodaju spomenutih nekretnina objavljen je u subotnjem izdanju slovenskog lista Delo, a u pozivu nisu navedeni rokovi za prikupljanje ponuda. Prodaja će se obaviti preko tvrtke S Real Sparkasse nepremičnine.

Za hotel Hum s tri zvjezdice Laščani traže 2,3 milijuna eura. Hotel je izgrađen 1984. i potpuno je obnovljen 2007. godine. Ukupna površina hotela iznosi 1286 kvadratnih metara u tri etaže, na zemljištu površine 3677 kvadratnih metara. Ima 28 soba s 54 kreveta, pivnicu u podrumu te u prizemlju restoran za 200 ljudi i bar. Hotel Hum posluje redovito.

Hotel Savinja također posluje redovito, ima deset soba sa 17 kreveta, a nudi se po cijeni od milijun eura. Riječ je o hotelu starije arhitekture iz 1825. godine i ima četiri zvjezdice. Posljednji put je obnovljen 1994. godine. Hotel ima pivnicu i kuhinju u podrumu, veliku terasu uz rijeku po kojoj je dobio ime, restoran i recepciju u prizemlju. Ukupna površina prostora je 1075 kvadratnih metara, a površina zemljišta je 1522 kvadratnih metara.

Sportska dvorana Tri lilije izgrađena je 1995. godine. Objekt redovito posluje i moguće ga je odmah preuzeti, navode u Laškom. Za dvoranu Pivovarna Laško traži dva milijuna eura.

Višenamjensko skladište na Letališki cesti u Ljubljani ima 770 kvadratnih metara i 312 kvadratnih metara dvorišta. Objekt je izgrađen 1987. godine, ima sve priključke, no trenutno nije u upotrebi u nužna mu je obnova. Cijena je 1,1 milijun eura. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here