Rekordna prodaja TDR-a na tržištu Srbije

42

tdr-davor-tomaskovic-press-konferencija-beograd-ozujak-2011-largeTvornica duhana Rovinj (TDR) u Srbiji je u 2010. godini ostvarila rekordnu prodaju više od 1,7 milijardi komada cigareta te prihod od 18 milijuna eura, izvijestili su danas u Beogradu predstavnici rovinjske tvrtke na predstavljanju rezultate poslovanja TDR-a u Srbiji u prošloj godini.

Tržišni udio TDR-a u Srbiji u posljednje tri godine povećan je za 28 posto.

Poslovanje TDR-a i na srpskom tržištu u 2010. obilježila je rastuća gospodarska kriza kao i slabljenje domaće valute u odnosu na euro.

Tekuća je pak godina za proizvođače duhanskih proizvoda u Srbiji započela izvanrednim povećanjem trošarina na cigarete.

“Unatoč neplaniranom povećanju trošarina i nastavku trenda nepovoljnog tečaja dinara te otežanih uvjeta poslovanja zbog gospodarske krize, TDR je, zahvaljujući prepoznatljivosti i snazi svojih brendova, prošle godine ostvario rekordnu prodaju u Srbiji”, izjavio je predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković na konferenciji za novinare.

TDR je u Beogradu predstavio i Izvješće o održivom razvoju. Prvo izdanje nosi naslov “Rast je u našoj prirodi”, a u izvješću su predstavljeni ekonomski, okolišni i društveni učinci poslovanja TDR-a. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here