Certifikat Poslodavac Partner dodijeljen drogeriji Kozmo

114

kozmo-poslodavac-partner-003Riječ je o certifikatu kojim se potvrđuje izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima

Kozmo je prva drogerija u Hrvatskoj nositelj Certifikata Poslodavac Partner, koji se dodjeljuje organizacijama za zadovoljavanje standarda kvalitete u upravljanju ljudskim resursima, priopćeno je danas iz Kozma.

Primarna je svrha certificiranja prepoznavanje i isticanje organizacija koje kvalitetno upravljaju ljudskim resursima te propagiranje i implementacija onih standarda koji dokazano i smisleno unapređuju poslovne rezultate i kvalitetu rada, kaže se u priopćenju te dodaje kako je Certifikat u ime Kozma primio član Uprave Krešimir Profaca.

“Kozmo je prva drogerija i zasad jedini trgovački lanac u Hrvatskoj koji nosi Certifikat Poslodavac Partner pa nam je ovo veliko priznanje i potvrda za kontinuirani rad na ovom području, ali i daljnji poticaj da na svim razinama u fokusu rukovodstva budu upravo vrhunski zaposlenici te partnerski odnos. Izborom zaposlenika, stvaranjem kvalitetnih radnih uvjeta i pogodnosti, Kozmo jasno pokazuje kako je upravljanje ljudskim potencijalima preduvjet uspjeha tvrtke i važan dio poslovne strategije”, istaknuo je Profaca prilikom primanja certifikata.

Da se Certifikat Poslodavac Partner dodjeljuje organizacijama koje, bez obzira na veličinu i eksponiranost u javnosti, zadovoljavaju standarde kvalitete u upravljanju ljudskim resursima, kazao je Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio koja dodjeljuje Certifikat.

“Postojanje funkcije i kvalitetnih procesa upravljanja ljudskim resursima jedan je od glavnih faktora koji izdvaja uspješne kompanije. Ovo je posebno vidljivo u kompanijama u uslužnom sektoru gdje zaposlenici, licem u lice, ostvaruju primaran kontakt s klijentima”, smatra Zemunić.

Kozmo drogerije zapošljavaju oko 350 djelatnika koji redovno sudjeluju u raznim edukacijama i programima usavršavanja, a unutar tvrtke razvijen je i sustav dodjele bonusa i raznih stimulacija te transparentan postupak regrutacije novih djelatnika putem javnih natječaja, ističu iz tvrtke.

Kozmo je u procesu certificiranja najviše bodova postigao u kategoriji Rad, motivacija i nagrađivanje, unutar koje se ocjenjuje specifikacija radnih mjesta, sustav procjene radne uspješnosti, određivanje visine plaće za pojedino mjesto, napredovanje zaposlenika, sugestije zaposlenika, sustav kompetencija i drugi parametri.

U Kozmu su zadovoljni i rezultatima u drugim kategorijama kao što su Strategija i Odnos prema zaposlenicima, Regrutiranje i selekcija te Usavršavanje i razvoj.

Dobivanjem ovog vrijednog certifikata Kozmo se pridružio renomiranim tvrtkama kao što su Avon Hrvatska, Atlantic grupa, Belupo, Cemex, Coca-Cola HBC Hrvatska, Henkel, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska lutrija, INA, Microsoft Hrvatska, SOS Dječje selo Hrvatska, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet, Volksbank, Zagrebačka banka i Zvijezda, koje također nose naziv Poslodavac Partner, zaključuje se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here