Do kraja tjedna bit će poznata sudbina Mercatora

21

dusan-zorko-lasko-midiKonačnu odluku donijet će banke vjerovnici

Većina banaka vjerovnika Pivovarne Laško danas će pregovarati o reprogramu kredita koji pivovara treba kako bi zaustavila prodaju Mercatora. Međutim, prema pisanju slovenskih Financa, vremena za dogovor im manjka o čemu govori i šef pivovare Dušan Zorko koji je sklon četvrtinu Mercatora prodati Agrokoru.

“Uprava Laškog ozbiljno razmatra novi prijedlog za prodaju dionica Mercatora”, rekao je u obraćanju novinarima u ponedjeljak Dušan Zorko, predsjednik uprave Pivovarne Laško, dajući do znanja da su već pripremili nacrt ugovora za prodaju dionica Mercatora Agrokoru.

Prema njegovim riječima, slučaj će biti riješen do kraja ovoga tjedna, a konačnu odluku donijet će banke vjerovnici.

Zorko je rekao da ne namjerava podnijeti ostavku, već prepušta vlasnicima da odluče o njegovoj sudbini. “Ne želim pobjeći od odgovornosti”, rekao je.

Slovenski mediji spekuliraju da je nastavak procesa prodaje 23,44 posto Mercatorovih dionica ipak vrlo upitan nakon što su se pojavile i zamisli da bi se Pivovarnu Laško moglo dokapitalizirati, što bi omogućilo novi reprogram njezinih visokih kreditnih obveza od 450 milijuna eura. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here