Hendal: Kupci jednako zadovoljni Konzumom, Kauflandom i Mercatorom

89

trgovina-kupac-small-midiSuperKonzum i KonzumMaxi, Kaufland i Mercator jednaki prema kriteriju zadovoljstva kupaca, dok radno vrijeme daje malu prednost trgovačkim lancima, pokazalo je istraživanje agencije Hendal

Zadovoljstvo trgovačkim lancima izmjereno tijekom veljače pokazuje kako unatoč izmjenama u ocjenama zadovoljstva pojedinih lanaca i njihovih osobina, indeks zadovoljstva ukupno gledajući pokazuje minimalne oscilacije u odnosu na siječanj 2011. i iznosi 4,1.

U odnosu na prethodne valove mjerenja, zadovoljstvo kupaca ne pokazuje značajnije promjene.

Najviše ocijenjeni indeks zadovoljstva nalazimo kod kupaca Kauflanda, SuperKonzuma/KonzumMaxija i Mercatora (4,2). Slijede Lidl, zatim Konzum i Billa (4,0).

U obje navedene skupine samo indeks Mercatora bilježi mali porast, dok su razine indeksa ostalih lanaca jednake onima iz siječnja. Generalno, indeks zadovoljstva u ovom valu istraživanja ne pokazuje znatne promjene u odnosu na prethodni.

Poredak lanaca u kategoriji hipermarketa prati opći trend i vrijednosti zadovoljstva trgovačkih lanaca. Na vodećoj poziciji i u ovoj kategoriji su SuperKonzum/KonzumMaxi, Kaufland i Mercator (4,2), slijede Billa i Lidl (4,0).

trgovacki-lanci-hendal-graf-001-largeVezano uz pojedine osobine trgovačkih lanaca i hipermarketa, indeks ukazuje na lagani rast zadovoljstva u usporedbi sa vrijednostima izmjerenima u siječnju.

Najvišu ocjenu zadovoljstva kupaca imaju elementi radnog vremena (4,4), urednosti (4,3), pristupačnosti lokacije (4,3) i ljubaznosti osoblja (4,2).

Najniže su ocijenjeni elementi cijena i dodatnih sadržaja čija je vrijednost jednaka onima u siječnju i iznosi 3,8. Elemente su gotovo identično ocijenili kupci trgovačkih lanaca i kupci hipermarketa.

Vidljiv je blagi porast indeksa zadovoljstva u odnosu na siječanj 2011. Mali porast ocjene u veljači pokazuju elementi ljubaznosti, urednosti i izbora robe.

trgovacki-lanci-hendal-graf-002-large

1 COMMENT

  1. Synne Det e5 omdanne pretoin til andre makrone6ringsstoffer er en sve6rt energikrevende prosess. Jeg tror ikke du skal engste deg for hva som skjer hvis du tar for mye pretoin.Omdanningen av karbohydrat til fett (de novo lipogenese) er i menneskeforsf8k visst seg e5 ve6re sterkt overdrevet. Det er likevel et udiskutabelt faktum at for mye karbohydrater vil redusere forbrenningen av fett.Gi kroppen karbohydrater, og den f8ker forbrenningen av karbohydrater. Gi kroppen pretoin og den vil forbrenne mer pretoin. Tim Om du sliter med e5 ge5 opp i vekt, vil det ve6re en god ide9 e5 f8ke inntaket av fett fra olivenolje, avokado og nf8tter. Om du er hardgainer burde du legge fra deg all kaloriregning og fokusere pe5 at du fe5r i deg: a) nok pretoin b) nok energi(kcal)Du sier du vil opp pe5 en sunn og balansert me5te, men du skal vite at for mange er det usunt e5 telle kalorier. Jeg oppfatter det som at de fleste undervurderer verdien av stress. c5 le5se seg fast i et bestemt kostholdsmf8nster kan ha flere ulemper, enn fordeler med seg.Me5l opp ei ske5l havregryn (f.eks 80g) og bruk f8yeme5l deretter. Ha oppi 2 dl skummet melk, evt pretoinpulver og 1ss udos (7g).Bortsett fra selve tankengangen, ser kostholdet helt greit ut. Mengden mat kan du styre ut fra kroppsvekten. En moderat oppgang vil sikre deg en god balanse mellom muskler og fett.Sandra Det avhenger av hvem du er (hvor mye du spiser og din treningsbakgrunn). Det er ingen automatikk i at 4 styrkef8kter per uke er bedre enn 3 men om man setter opp ett godt program, og me5let er en reduksjon i fettprosent, vil jeg helle mot 4 f8kter.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here