Ivan Komak pušten iz pritvora

35

ivan-komak-small-midiOdlukom Marija Kovača, istražnog suca Županijskog suda u Osijeku, bivši direktor Osječke pivovare Ivan Komak danas je pušten iz pritvora, navodi se u kratkom priopćenju Osječke pivovare.

Tom prigodom Komak je izjavio da će nastaviti dokazivati neutemeljenost optužnice.

Podsjetimo, Ivan Komak uhićen je prošlog mjeseca zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti, a osim njega privedeni su i tri člana Nadzornog odbora Osječke pivovare.

Sumnjiči ih se za nezakonitu isplatu predujma dividende Komaku i malim dioničarima. Na moguću nezakonitost javnost su upozorili radnici Pivovare koji su naveli da je riječ o iznosu od milijun i 300 tisuća kuna.

Hrvatski fond za privatizaciju tužbom je od Komaka tražio povrat većinskog paketa dionica, a Hrvatska udruga sindikata protiv njega je podnijela nekoliko kaznenih prijava.

U posljednjih pola godine Ivan Komak dva je puta prodao Osječku pivovaru, a dio radnika štrajkao je zbog nemogućnosti dogovora o dijelu Kolektivnog ugovora i najava otpuštanja radnika.

Komak je podnio ostavku na mjesto direktora 4. travnja 2011. godine, a tri dana potom odlukom Nadzornog odbora tvrtke Ivana Panak imenovana je članom uprave – direktorom Osječke pivovare d.d..

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here