Jedan dan s…Vlastom Bukovinec

76

vlasta-bukovinec-001-largeSvaki dan nam je drugačiji!

Posao poslovođe jedan je od najodgovornijih, najznačajnijih i najizazovnijih poslova u trgovini, a Vlasta Bukovinec s ljubavlju ga svakodnevno obavlja u Super Konzumu Samobor.

Mjesto poslovotkinje njezino je od samog otvaranja 2005. godine, a u svom Konzumu gospođa Vlasta se osjeća kao doma.

Kako sama za sebe kaže, dijete je Konzuma i cijeli radni vijek provela je u Konzumu, čitavih 27 godina. “Srednjoškolsku praksu odrađivala sam u tadašnjem Unikonzumu na Ilici, a tamo je bilo i moje prvo radno mjesto prodavača. Nakon deset godina rada preuzela sam svoju prvu trgovinu”, prisjeća se gospođa Bukovinec.

Radno vrijeme Super Konzuma je od ponedjeljka do subote od 7 do 21 sat i nedjeljom od 7 do 14 sati. Na 2500 kvadratnih metara prodajnog prostora radi 77 djelatnika u dvije smjene, a prošli mjesec je u potpunosti renoviran kako bi svojim kupcima pružao što ugodniju kupnju.

“Trgovina mora imati dušu i toplinu, a tome doprinose svi djelatnici svojom ljubaznošću u komunikaciji s kupcima”, kaže ova rođena Samoborka. S obzirom da poznaje većinu svojih kupaca, uvijek im rado i pomogne pri kupnji.

Kvalitetna komunikacija
Kako bi se kupcima maksimalno izašlo u susret, Konzum je nedavno pokrenuo projekt “Tu smo zbog Vas”, namijenjen rješavanju pritužbi kupaca na licu mjesta.

Tako npr. ukoliko kupac pronađe proizvod s isteklim rokom trajanja dobiva zamjenski proizvod u pola cijene, a isto tako proizvod se dobiva u pola cijene ako istaknuta cijena proizvoda nije ista kao ona na blagajni. Također, ukoliko nije zadovoljan proizvodom ili se predomislio može ga zamijeniti ili vratiti u roku od pet dana.

Isto tako, odnedavno se u velikim Konzum trgovinama kupci s pritužbama ili pohvalama mogu obratiti osobi za komunikaciju s kupcima.

Osim komunikacije s kupcima, vrlo važnom ističu komunikaciju sa zaposlenicima, kako u svrhu rješavanja eventualnih problema u poslu, tako i zbog njihovog osjećaja zadovoljstva na radnom mjestu. “Tek kad su zadovoljni, mogu svoj posao dobro i kvalitetno obavljati”, smatra gospođa Bukovinec.

Od samog početka Super Konzum Samobor u svojoj neposrednoj blizini ima jaku konkurenciju i trenutno ga okružuje – Mercator, Plodine, Kaufland te odnedavno i Lidl. Usprkos tome, samoborski Super Konzum bilježi rast jer se svojim kupcima svakodnevno prilagođavaju te kataloškim i vikend akcijama nastoje pružiti kvalitetu po što povoljnoj cijeni.

vlasta-bukovinec-002-large6:30
Svakog jutra gospođa Vlasta obavlja kontrolu kompletnog prodajnog prostora, od odjela voća i povrća, preko mliječnog programa, kruha… Također, kontrolira urednost i čistoću uniformi i djelatnika, nakon čega se sastaje s voditeljima odjela koji ju izvještavaju o trenutnom stanju robe, zalihama, promjenama cijena te izlaganju akcijske robe. Svakodnevno se kontrolira i HACCP sustav i procedura ISO 14001.

vlasta-bukovinec-003-large8:30
Po dolasku u ured gospođa Vlasta sređuje administrativne poslove, komunicira s Upravom o prometu, akcijama, nagradnim igrama te svim aktivnostima na prodajnom mjestu. S voditeljima odjela obavlja se kontrola parcijalnih inventura, a nakon toga evidencija rada svih zaposlenika.

vlasta-bukovinec-004-large12:00
Svaki dan oko podne održava se sastanak sa svim voditeljima odjela, na kojem se dogovaraju aktualne aktivnosti, akcije, dodatna izlaganja određenih artikala te razgovara o eventualnim problemima s djelatnicima ili tehničkim problemima na samom prodajnom mjestu.

13:00
Nakon sastanka s voditeljima odjela, gospođa Vlasta u uredu uspoređuje akcije i cijene konkurencije te utvrđuje plan akcija za naredni tjedan.

14:00
Oko 14 sati vraća se u prodajni prostor i rezimira rad prve smjene te ponovno kontrolira kompletnu trgovinu i djelatnike druge smjene.  S voditeljima odjela dogovara podjelu zadataka i  predaje smjenu svojoj zamjenici.

16:00
Prije odlaska kući, u uredu provjerava e-mail i završava aktualne dnevne zadatke.
vlasta-bukovinec-005-large

1 COMMENT

  1. vlasta je jedna od najkvalitetnijih poslovodja u konzumu
    dobra i pravicna je prema zapopslenicima i izvrsava svoje obaveze i nikad sa tom prodavaonicom nema problema .

    znam zato sto sam joj isao u kontrole godinama 🙂

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here