Karlovačkom međunarodno priznanje za kvalitetu

70

karlovacko-alexander-gerschbacher-polica-largeNa međunarodnom natjecanju u kvaliteti Monde Selection u Bruxellesu Karlovačko pivo osvojilo je zlatnu medalju u kategoriji lager piva, izvijestili su danas iz Karlovačke pivovare.

Monde Selection, Međunarodni institut za ocjenjivanje kvalitete (International Institute for Quality Selections), razvio je prije gotovo 50 godina jedinstvenu praksu za testiranje i analizu proizvoda iz svih krajeva svijeta kako bi im dodijelio ovu međunarodno priznatu nagradu za kvalitetu.

Ceremonija dodjele nagrade Monde Selection održat će se u Bruxellesu 23. i 24. svibnja 2011. godine.

Predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher istaknuo je kako je ovo priznanje ne samo za pivovaru, već i za gotovo 400 zaposlenika koji u njoj rade.

Iz Karlovačke pivovare ističu kako u proizvodnji piva kombiniraju najviše međunarodne standarde s hrvatskom tradicijom, a da kvaliteta počiva na odabiru najboljih sirovina, redovitoj provjeri usklađenosti uzoraka sirovina sa specifikacijama, kvaliteti pomoćnih materijala i primarne ambalaže koju se koristi.

Tome u prilog ističu i rad laboratorija koji redovito provjerava sirovine i pivo u svim fazama proizvodnog procesa te implementirani sustav upravljanja sigurnošću hranom certificiran prema normi ISO 22000.

“Ova nagrada još je jedna potvrda kvalitete Karlovačkog piva. Godine 2004. četiri piva iz portfelja Karlovačke pivovare nagrađena su zlatnom medaljom za kvalitetu, dok je 2005. godine Karlovačko osvojilo tzv. ‘pivskog Oscara’ na međunarodnom natjecanju ‘The Brewing Industry International Awards‘”, navode iz Karlovačke pivovare.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here