Neto dobit Kraš Grupe niža 63 posto

51

kras-ulaz-tvrtka-midiVisoke cijene glavnih sirovina – kakaovca, šećera, brašna, mlijeka u prahu, biljnih masti – utjecale su na rast materijalnih troškova

Kraš grupa je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila konsolidirane ukupne prihode od 204,1 milijun kuna, što je za 7 posto manje nego u istom razdoblju lani, dok je neto dobit pala 63 posto na 1,62 milijuna kuna, priopćeno je u petak iz te tvrtke.

Na domaćem tržištu ostvareni su prihodi od prodaje dosegnuli su 111,8 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu 87,3 milijuna kuna.

Pad osobne potrošnje uvjetovan krizom i visoka razina uvoza konditorskih proizvoda utjecala je na nižu razinu prodaje na domaćem tržištu i tržištima regije, navodi se u izvješću Kraša.

Tijekom prvog kvartala ove godine nastavljen je trend visokih cijena glavnih sirovina: kakaovca, šećera, brašna, mlijeka u prahu, biljnih masti i drugih sirovina, što je utjecalo na rast materijalnih troškova poslovanja, napominje se u izvješću Kraša.

Dobit prije oporezivanja dosegnula je 3,12 milijuna kuna, dok je neto dobit bila 1,62 milijuna kuna, te je u odnosu na isto razdoblje prošle godine smanjena za 2,7 milijuna kuna ili gotovo 63 posto.

Inače, početkom godine Kraš je preuzeo tvornicu keksa, vafla i slanica Karolina s ciljem jačanja udjela prodaje na domaćem i izvoznim tržištima. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here