NO Laškog danas o ponudi Agrokora

25

pivovarna-lasko-utovar-ftdDanas je dan odluke za prodaju dionica Mercatora u vlasništvu Pivovarne Laško. O prodaji se još treba očitovati Nadzorni odbor Pivovarne Laško, koji bi se trebao sastati danas.

Pivovarna Laško nema baš puno izbora jer dionice mora prodati kako bi pokrila dugove, a slovenskoj javnosti, koja je neprijateljski raspoložena prema ideji da se Ivica Todorić domogne dionica Mercatora, ne ide na ruku što za kupnju Mercatora nije zainteresiran nitko od velikih europskih trgovačkih lanaca poput Tesca, Carrefoura ili Delhaizea.

Stoga će Pivovarna Laško sada ići na podizanje cijene, a Agrokor je toliko zainteresiran za Mercator da je nekoliko puta povećavao ponudu.

Posljednja je ponuđena Agrokorova cijena 221 euro (prema najavama Ivice Todorića), što bi Pivovarni Laško donijelo oko 200 milijuna potrebnih svježih eura.

Finance su izvijestile da bi se u četvrtak predstavnici Nadzornog odbora Pivovarne Laško trebali sastati s Tomažem Lovšeom, koji slovi za Agrokorova lobista u Sloveniji.

Nadzornici navodno žele postići povećanje cijene na 230 eura po dionici. Lovše nije želio komentirati bilo kakav sastanak, naglasivši da nema nikakve ovlasti pregovarati u Agrokorovo ime i da nema nikakve obećane nagrade u slučaju prodaje, kao što pretpostavljaju slovenski mediji. (SEEbiz)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here