Pivovarna Laško nastavlja s prodajom Mercatorovih dionica

21

pivovarna-lasko-zgrada-ftdNa sastanku Nadzornog odbora Pivovarne Laško potvrđen je nastavak prodaje 23,44 posto dionica Mercatora

Slovenska skupina Pivovarna Laško (PL) objavila je u petak da će nastaviti s postupkom prodaje svojih vlasničkih udjela, odnosno nestrateških investicija, među kojima je i 23,44 posto dionica trgovačkog lanca “Mercator”.

U izvješću s jučerašnjeg sastanka svog nadzornog odbora, koji je objavljen u petak na internet stranicama Ljubljanske burze, Pivovarna Laško među ostalim navodi da je nadzorni odbor dao suglasnost da se “nastavi s prodajom udjela u Mercatoru, te ostalih investicija, a u skladu sa strategijom koju je pripremila uprava PL-a”.

Nadzorni odbor kompanije na svom je jučerašnjem sastanku potvrdio revidirani izvještaj o poslovanju cijele skupine u prošloj godini.

Većina slovenskih medija u svojim komentarima u petak navodi da je nastavak procesa prodaje 23,44 posto Mercatorovih dionica ipak vrlo upitan nakon što su se pojavile zamisli da bi se Pivovarnu Laško moglo dokapitalizirati, što bi omogućilo novi reprogram njenih visokih kreditnih obveza od 450 milijuna eura, ali najviše zbog protivljenja mogućnosti ulaska Agrokora u vlasničku strukturu Mercatora, koji je navodno dao najpovoljniju ponudu za PL-ov dionički paket u najvećoj slovenskoj trgovačkoj kompaniji. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here