Sindikat trgovine traži da se na blagdane ne radi

55

trgovina-kupci-midi1Sindikat trgovine Hrvatske pozvao je danas poslodavce u sektoru trgovine, posebice članove HUP-a – Udruge za trgovinu, da ne rade na predstojeće blagdane i time pruže mogućnost svojim radnicima da blaguju sa svojim obiteljima.

Blagdani su dio našeg kulturnog naslijeđa i našeg identiteta, pa ih treba obilježiti na tradicionalan način – s obitelji, ističe sindikat u priopćenju i podsjeća kako je Zakonom o blagdanima, spomendanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj utvrđeno da se u dane blagdana ne radi.

Uskoro, 24. travnja, slavit će se Uskrs a dan poslije i Uskrsni ponedjeljak, a slijede i tri blagdana u lipnju – Tijelovo, Dan državnosti i Dan antifašističke borbe, kaže se u priopćenju. (H)

2 COMMENTS

  1. neznam kome ide ovaj apel,pa već su svi izvjesili radna vremena za Uskrsni ponedjeljak,samo je pitanje dana kada ce u ovoj sotonskoj državi i Božić i Uskrs bit radni.

  2. Sindikati su dali sve od sebe, pa npr. Kaufland Osijek ima tri neradna dana u godini: Uskrs, Božić i Novu Godinu.
    Skraćeno radno vrijeme na Uskrsni ponedjeljak ili Prvi Maj biti će od 07-18 sati.
    Bilo bi zanimljivo vidjeti broj neradnih dana Kauflanda u Njemačkoj, a pogotovo koliko je uvećanje OD za rad nedjeljom i sl.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here