Smoki – prvi flips proizveden u jugoistočnoj Europi

421

smoki-40g-i-130gsmoki-225gSoko Štark je na tržištu flipsa prisutan već 39 godina zahvaljujući brendu Smoki koji je prvi flips proizveden u jugoistočnoj Europi.

Originalna receptura je do današnjeg dana ostala tajna uspjeha Smokija, a nova tehnologija i prilagođavanje zahtjevima standarda kvaliteta omogućili su da Smoki zadrži svoju lidersku poziciju na tržištu uz neprekidan trend rasta prodaje već desetljećima.

Smoki umbrella brend je trenutno prisutan na tržištu Hrvatske u tri vrste pakiranja: 40, 130 i 225 grama.

Najprodavaniji na hrvatskom tržištu je Smoki u pakiranju od 130 grama, ali vrlo je značajno novo pakiranje Smoki Party Packa koje je, od lansiranja u listopadu 2009. godine, zauzelo 25 posto udjela u ukupnoj prodaji Smokija.

“Tržište Srbije čini najveći dio ukupne prodaje Smokija s preko 60 posto, dok su ostala izvozna tržišta Crna Gora, BiH, Makedonija, Slovenija i Hrvatska jednako značajna za ukupnu prodaju i budući rast brenda Smoki. Smoki je uvjerljivi lider na četiri tržišta u regiji, a u Hrvatskoj zauzima treću poziciju s oko 5,6 posto”, navodi Renata Pavković iz Atlantic Grupe.

Uzlazni trend robne marke Smoki svakako će se nastaviti, a već krajem 2011. godine planiraju se osvježenja u portfelju koja će biti adekvatno marketinški podržana.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here