U Osijeku otvoren trgovački centar Avenue Mall

55

avenue-mall-osijek-ulaz-midiU Osijeku je jučer otvoren trgovački centar Avenue Mall u čiju je izgradnju investitor, tvrtka GTC, uložila oko 60 milijuna eura i u kojem je otvoreno oko 600 radnih mjesta.

Predsjednik Nadzornog odbora GTC-a Eli Alroy kazao je na večerašnem otvorenju kako tvrtka u regiji namjerava izgraditi ukupno 20 trgovačkih centara, od kojih je deset već otvoreno, a još dva se idućih mjeseci planiraju otvoriti u Rumunjskoj i Bugarskoj.

Zahvalio je Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), hrvatskoj Vladi i lokalnim vlastima na pomoći u ostvarenju projekta izgradnje osječkoga Avenue Mall-a, ocjenivši kako investicije GTC-a stimuliraju lokalno tržište rada.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Zsuzsanna Hargitai kazala je kako ova banka potiče razvoj tržišta nekretnina te kako su u Hrvatskoj, na tome području, do sada uložili oko 140 milijuna eura, čime su pomognuti projekti čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 530 milijuna eura.

Otvorenje Avenue Mall-a pozdravili su poljski veleposlanik u Hrvatskoj Wieslav Tarka, čelnici Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

Predsjednik Nadzornog odbora GTC-a Eli Alroy u sklopu svečanosti uručio je SOS Dječjem selu Ladimirevci donaciju od 150.000 kuna.

Otvaranje tog trgovačkog centra kasnilo je zbog problema s izdavanjem uporabne dozvole, jer je osječka gradska uprava smatrala da nije ispunjen preduvjet obnove raskrižja na pristupnoj cesti koja se nalazi na zemljištu koje je predmet imovinsko-pravnog spora, koji traje od 1997. godine. Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva svojim je nedavnim rješenjem, prihvaćajući žalbu tvrtke GTC, ocijenilo kako obnova spornoga raskrižja nije nužan preduvjet za izdavanje uporabne dozvole. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here