U Osijeku otvoren trgovački centar Avenue Mall

avenue-mall-osijek-ulaz-midiU Osijeku je jučer otvoren trgovački centar Avenue Mall u čiju je izgradnju investitor, tvrtka GTC, uložila oko 60 milijuna eura i u kojem je otvoreno oko 600 radnih mjesta.

Predsjednik Nadzornog odbora GTC-a Eli Alroy kazao je na večerašnem otvorenju kako tvrtka u regiji namjerava izgraditi ukupno 20 trgovačkih centara, od kojih je deset već otvoreno, a još dva se idućih mjeseci planiraju otvoriti u Rumunjskoj i Bugarskoj.

Zahvalio je Europskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), hrvatskoj Vladi i lokalnim vlastima na pomoći u ostvarenju projekta izgradnje osječkoga Avenue Mall-a, ocjenivši kako investicije GTC-a stimuliraju lokalno tržište rada.

Direktorica EBRD-a za Hrvatsku Zsuzsanna Hargitai kazala je kako ova banka potiče razvoj tržišta nekretnina te kako su u Hrvatskoj, na tome području, do sada uložili oko 140 milijuna eura, čime su pomognuti projekti čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 530 milijuna eura.

Otvorenje Avenue Mall-a pozdravili su poljski veleposlanik u Hrvatskoj Wieslav Tarka, čelnici Osječko-baranjske županije i grada Osijeka.

Predsjednik Nadzornog odbora GTC-a Eli Alroy u sklopu svečanosti uručio je SOS Dječjem selu Ladimirevci donaciju od 150.000 kuna.

Otvaranje tog trgovačkog centra kasnilo je zbog problema s izdavanjem uporabne dozvole, jer je osječka gradska uprava smatrala da nije ispunjen preduvjet obnove raskrižja na pristupnoj cesti koja se nalazi na zemljištu koje je predmet imovinsko-pravnog spora, koji traje od 1997. godine. Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva svojim je nedavnim rješenjem, prihvaćajući žalbu tvrtke GTC, ocijenilo kako obnova spornoga raskrižja nije nužan preduvjet za izdavanje uporabne dozvole. (H)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *