Zatvara se domaći lanac brze hrane Daily Fresh

26

daily-fresh-midiDo kraja tjedna ključ u bravu stavit će lokal u Masarykovoj, a nakon njega ista sudbina čeka i preostale poslovnice u Zagrebu

Hrvatski fast-food lanac Daily Fresh, otvoren niti pune tri godine, je pred zatvaranjem. Do kraja tjedna ključ u bravu stavit će lokal u Masarykovoj, a nakon njega ista sudbina čeka i preostale poslovnice u Zagrebu, piše Večernji list. Daily Fresh u vlasništvu je tvrtke GFG Gustus iza koje stoji zatvoreni investicijski fond Questus na čijem je čelu Borislav Škegro.

Direktor GFG Gustusa Zoran Jukić nije htio komentirati zatvaranje. “Strpite se još malo pa ćemo vidjeti ovaj tjedan kakva će biti konačna odluka”, kratko je rekao za Večernji list Jokić.

Daily Fresh otvoren je u veljači 2008. godine i to nakon što je Questus izišao iz vlasničke strukture lanca brze hrane Subway koji je nakon toga propao. Kalkuliralo se tad o povezanosti kraha američke franšize i gotovo istovremenog pokretanja domaćeg lanca.

Inače, u prilog zatvaranju Daily Fresha idu i brojke koje pokazuju pad prihoda. Doduše, dostupni su samo podaci za 2009. kada je Daily uprihodio 20,8 posto manje nego godinu prije. (Večernji list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here