Zoran Janković: Mercator će prije ili kasnije pripasti Agrokoru

32

Utorak nije donio odgovor na pitanje hoće li slovenska Pivovarna Laško prodati Ivici Todoriću svoj udio u Mercatoru pa se sapunica o preuzimanju slovenskog trgovačkog lanca nastavlja, piše Večernji list.

zoran-jankovic-midiIzlika za odgodu odluke o prodaji nađena je u formalnom razlogu: Slovenska Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ograničila je vlasnicima slobodno raspolaganje dionicama Mercatora jer navodno nisu bili tražili njihovo mišljenje pri posljednjem krugu okrupnjivanja.

NO Laškog odustao je od donošenja odluke dok se ne konzultiraju o pravnim posljedicama.

Dvije kćerinske tvrtke Pivovarne Laško već su dale suglasnost, ali slovenska javnost još se lomi pa se vjeruje da je potez Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja još jedan pokušaj da se kupi vrijeme. Poznavatelji odnosa u ekonomiji i politici nemaju takvih dvojbi.

“Mercator će prije ili poslije završiti u Agrokoru”, uvjeren je Zoran Janković, ljubljanski gradonačelnik i nekadašnji direktor Mercatora, koji je još prije sedam godina pregovarao s Todorićem i Miroslavom Miškovićem o povezivanju Mercatora, Konzuma i Delte.

Taj je plan propao, a od trojice sudionika priče o velikom udruživanju u trgovačkom biznisu ostao je samo Ivica Todorić. (Večernji list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here