Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Zaboku

60

zabok-trg-wideAkcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” održat će se u četvrtak, 26. svibnja, od 10 do 15 sati na Trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda, nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta” ali i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovat će 71 tvrtka, odnosno poduzetnik, a prigodni program će tradicionalno voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Događanju će, uz ostale osobe iz javnog i društvenog života, prisustvovati i saborska zastupnica Danica Hursa, gradonačelnik grada Zaboka i saborski zastupnik Ivan Hanžek, župan Siniša Hajdaš Dončić, gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić, gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa, predsjednik HOK-a Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško i  direktorica HTZ-a Krapinsko-zagorske županije Sanja Škrinjar, priopćeno je iz HGK.

Otvorenje akcija bit će popraćeno kulturno-umjetničkim programom u sklopu kojeg će nastupiti dječji zbor “Zabočki mališani” koji djeluje u okviru Društva “Naša djeca” Zabok.

Akcija “Kupujmo hrvatsko”, koja se provodi već 14 godina, nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima.

Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda. Od prošle godine se u sklopu “Kupujmo hrvatsko“ održava i  akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here