Badel 1862: Nastavak izvoza u Veliku Britaniju

56

traminac-nespes-largeČetvrti po veličini trgovački lanac u Velikoj Britaniji – lanac “Waitrose” ponovno je naručio Traminac Vinarije Nespeš Badela 1862, kao i vrhunsko vino Plavac Mediterano Vinarije Svirče s otoka Hvara.

Vina su izvezena pod originalnim etiketama, kao hrvatska vina i po vrlo kvalitetnoj izvoznoj cijeni, izvijestili su iz Badela 1862.

Dvadesetak godina hrvatska su vina bila nepoznata na tržištu Velike Britanije, a sada je Badel 1862 učvrstio svoju poziciju na policama lanca “Waitrose”, ponovljenom narudžbom kompletne berbe vina Traminac Vinarije Nespeš 2010, kao i vrhunskim vinom Mediterano, a sve to zahvaljujući odličnoj prodaji prošle godine.

U Badelu napominju kako je redovna cijena na polici Mediterana preko 10 funti, a Traminca Nespeš nešto preko 8 funti, što im kao izvozniku znači kvalitetan i profitabilan posao.

Naročito je to značajno u Tramincu Nespeš jer je otkupom cijele berbe osigurana ekskluzivnost, a Badelu je riješen plasman tog vina, ističe se u priopćenju.

“Waitrose” je lanac maloprodaje s 223 prodajna mjesta u Velikoj Britaniji, a poznat je kao lanac koji nudi vrhunsku hranu, pića i vina uz vrlo visoku razinu usluge i ne fokusira svoje poslovanje na rad s trgovačkim robnim markama, već prije svega na kvalitetnu uslugu i originalne brendove.

Jedan je od onih koji stvaraju enološku kulturu stola u Velikoj Britaniji, vrlo im je specifičan pristup u odabiru vina za svoju ponudu, jer vina odabiru stručnjaci za vina s titulom Masters Of Wine, kaže se u priopćenju. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here