Direktorica Biovege poduzetnica godine u izboru EBRD-a

14

jadranka-boban-pejicDirektorica hrvatske tvrtke Biovega Jadranka Boban Pejić osvojila je priznanje poduzetnica godine u kategoriji izvanredna postignuća u poslovanju u izboru Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), priopćeno je danas iz ureda EBRD-a u Zagrebu i iz Biovege.

Priznanje za područje bankarstva dobila je poduzetnica iz Rusije, a industrije poduzetnica iz Makedonije, ističe se u priopćenju i napominje da su priznanja dodijeljena krajem prošlog tjedna na godišnjem događanju “Women in business”, održanom u Kazahstanu.

Čelnica Biovege, tvrtke koja se bavi uvozom i distribucijom ekoloških proizvoda, prva je hrvatska poduzetnica koja je osvojila to ugledno priznanje, ističu iz EBRD-a napominjući kako je i prethodnih godina bilo nominacija iz Hrvatske.

EBRD već devetu godinu organizira za vodeće poslovne ljude međunarodni panel na kojem razmjenuju poslovna iskustva i postignuća, a u okviru tog događanja dodjeljuje vodećim ženama poduzetnicama Europe priznanje poduzetnice godine. Cilj je tog događanja, kao i samog priznanja, prepoznavanje izvanrednih postignuća poslovnih žena te njihov doprinos razvoju poslovanja na područjima na kojima djeluju, objašnjavaju iz EBRD-a.

Jadranka Boban Pejić vodi tvrtku sa oko 130 zaposlenih, stručnjakinja je na području prirodne prehrane, a nedavno je obilježila 25 godina rada.

Europska banka za obnovu i razvitak prepoznala je Biovegu kao inovativnu i uspješnu tvrtku već pri dodjeli subvencije EBRD BAS Programa i to u dva navrata – za konzultantski projekt “Upravljanje lancem nabave” te “Category management”, u suradnji s konzultantskom tvrtkom Ultralink, kaže se u priopćenju.

BAS Program institucija je EBRD-a koja dodjeljuje subvencije malim i srednjim hrvatskim poduzetnicima za korištenje konzultantskih usluga. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here