IKEA: 2500 prijava za osam radnih mjesta

10

ikea-posao-vizual-largeOd ukupno 2483 pristigle prijave, za osam pozicija unutar buduće robne kuće IKEA u Zagrebu, odabrano je 500 kandidata koji su ušli u 2. krug natječaja. S njima telefonske intervjue već provode Georg Platzer, voditelj IKEA robne kuće Zagreb, te ostali djelatnici Odjela ljudskih resursa u regiji, priopćeno je u utorak iz Ikee.

Nakon telefonskih intervjua uslijedit će dodatna selekcija kandidata koji će biti pozvani na razgovor. Završni krug, u koji će ući po nekoliko kandidata za svaku poziciju, uključivati će tzv. “Assessment Centre”, odnosno specijalizirano testiranje. Predviđeno je kako bi cijeli proces selekcije trebao završiti do kraja lipnja.

Najveći broj od 2.483 prijave pristigao je za poziciju voditelja odnosa s kupcima (609), potom slijede pozicije voditelja prodaje (504) te zamjenika voditelja robne kuće (420).

“U daljnjem tijeku selekcije fokus ćemo još više staviti na osobne vrijednosti potencijalnih kolega. Tražimo kolege kojima je zajedništvo i timski rad način na koji vole radit, koji su skromni, ali imaju jaku snagu volje, koji će svojim primjerom pokazati kako se upravlja i koji su svjesni svih vrsta troškova”, izjavio je Platzer.

Očekivano, većina prijava je stigla iz Zagreba i Zagrebačke županije, ali značajan broj pristigao je i iz drugih dijelova Hrvatske (408).

Za posao u Ikei Zagreb prijavili su se i kandidati iz drugih zemalja poput Bosne i Hercegovine (8), Švedske (6), Rusije (5), Njemačke (4), Srbije (3), po dvije prijave iz Slovenije, Bugarske, Italije, Španjolske, Egipta i Austrije te po jednu prijavu iz Velike Britanije, Mađarske, Australije, Švicarske, Češke, Indije, SAD-a, Poljske, Norveške, Kanade i Nizozemske.

Među zainteresiranima za posao u robnoj kući IKEA podjednak je broj muškaraca i žena, koji su prosječno stari 34 godine i većina ih je visokoobrazovana, ističe se u priopćenju švedske robne kuće.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here