Lactalis dobit zadržava u Dukatu

55

dukat-mlijecna-industrija-midiSkupštini koja će se održati 21. lipnja predloženo je da se cjelokupna prošlogodišnja dobit u iznosu od 105,13 milijuna kuna zadrži

Francuski Lactalis, većinski vlasnik Dukata neće povlačiti dobit koju je lani ostvarila ova mliječna industrija.

Naime, skupštini društva koja će se održati 21. lipnja predloženo je da se cjelokupna prošlogodišnja dobit u iznosu od 105,13 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit, dok su zakonske rezerve od 15 milijuna kuna unijete ranije.

Inače, Dukat je u prvom ovogodišnjem tromjesečju povećao prihode za 10 milijuna kuna u odnosu na isto lanjsko razdoblje te su oni dosegli 550,4 milijuna kuna,  no dobit je značajno smanjena – iznosila je 19,9 milijuna kuna u odnosu na prošlogodišnjih 30,65 milijuna.

Dugoročne obveze Dukata ostale su otprilike na prošlogodišnjoj razini i iznose 213 milijuna kuna, dok je primjetno smanjenje kratkoročnih obveza za 97 milijuna kuna, na 400 milijuna kuna.

Osim zagrebačke mliječne industrije u sklopu Dukata posluju i tvrtke La log Sesvete, Kim Karlovac, Somboled Sombor, te Dukat mljekara i Inmer u Gradačcu. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here