Laško bi danas moglo donijeti odluku o Mercatoru

15

lasko-auto-pivovara-midiZa Ivicu Todorića danas je dan “D”. Ili postaje kupac Mercatora ili će morati pričekati kraj godine i novi natječaj

Danas istječe Agrokorovo jamstvo za kupnju slovenskog Mercatora. Prodavatelj Pivovarna Laško ponovno će raspravljati hoće li 23 posto dionica Mercatora prodati Ivici Todoriću, piše u srijedu HRT.

No stvari su se zakomplicirale. Nakon što je prošloga tjedna prodaju dionica zabranila Vladina agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, jučer je zabranu potvrdio i slovenski Vrhovni sud. Toliko o slobodnom tržištu u koje se svi zaklinju.

Pivovarni Laško pod hitno treba novac. U dugovima su od gotovo pola milijarde eura. Dio duga htjeli bi namiriti prodajom četvrtine udjela u Mercatoru. Jedini i najozbiljniji kupac je Todorićev Agrokor. Nudi dvjestotinjak milijuna eura.

Unatoč presudi, Pivovarna Laško danas bi mogla donijeti odluku o prodaji, a dionice bi prenijeli kada im agencija to dopusti. Ili će se pridružiti konzorciju banaka, pa bi zajedno s njima prodavali većinski paket Mercatora. Bio bi to četvrti natječaj u četiri godine.

Za Ivicu Todorića danas je dan “D”. Ili postaje kupac Mercatora ili će morati pričekati kraj godine i novi natječaj. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here