Ljerka Puljić: Agrokor je u Slavoniju uložio tri milijarde kuna

22

ljerka-puljic-midi2Osiromašena i zapuštena Slavonija ima potencijal postati najbogatija hrvatska regija, ali samo uz efikasnu i visoko-produktivnu poljoprivredu, kaže izvršna potpredsjednica Agrokora Ljerka Puljić

Na svjetskim tržištima raste važnost primarnih poljoprivrednih sirovina i hrane. Slavonija tu ima velike mogućnosti, ali su potrebna značajna ulaganja.

Od 2005. godine, otkako je snažnije ušao u slavonske tvrtke, Agrokor je, prema riječima Puljić, uložio tri milijarde kuna.

“Kad smo došli, zatekli smo pustoš. Investirali smo u naprednu tehnologiju i tada smo trebali pronaći stručnu radnu snagu. U tome nam je pomogla i recesija, jer su sada, što prije nije bio slučaj, visokoobrazovani ljudi spremni napustiti Zagreb i otići živjeti u druge regije”, rekla je Puljić u ponedjeljak na panel diskusiji “Kako podići konkurentnost županija u Hrvatskoj?” u organizaciji Nacionalnog vijeća za konkurentnost.

Kada nije mogao naći domaće stručnjake, Agrokor je kupovao visokoobrazovanu radnu snagu u inozemstvu. Tako se Puljić pohvalila da imaju vrhunskog konzultanta za svinjogojstvo iz Danske, a genetiku im vode stručnjaci iz Engleske. (Tportal)

1 COMMENT

  1. Josipe, kao što sam u članku i napisao, pvzaoo sam se na istraživanje gore navedenog časopisa. Isto tako, te podatke sam osobno komentirao, i to isključivo na temelju vlastitog iskustva života u gradu. Vjerojatno ste vidjeli i sami kakve su ceste te da se ulaže u neke stvari koje ne bi trebale biti prioritetne.Također, možete govoriti o represivnosti policije i pozivati se na statističke podatke, ali iz osobnog iskustva znam da je policije preko vikenda malo! Divljanja automobilima ima ko u priči, a koliko puta sam se ja vozao subotom navečer, policije nigdje..

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here