Meggle Hrvatska obilježava Svjetski dan mlijeka

17

meggle-svjetski-dan-mlijeka-002-largePovodom 1. lipnja, Svjetskog dana mlijeka, tvrtka Meggle Hrvatska organizirala je dan otvorenih dana za najmlađe te je tako danas ugostila 50 djece iz dječjih vrtića “Jaglac” iz Đurđenovca te 20-ak djece iz vrtića “Mak” iz Donjeg grada u Osijeku.

Tako su najmlađi mogli uživo vidjeti gdje se proizvode mliječni proizvodi raznih vrsta i pakiranja, ali naravno saznati i na koji način ti proizvodi zadržavaju kvalitetu te što je njima za zdrav razvoj najvažnije, ističu iz Megglea.

Djeca su najviše uživala u automatiziranim procesima i velikoj količini poznatih proizvoda na jednom mjestu te u načinu kako iz mlijeka u samo nekoliko sekundi nastaje neki od proizvoda, a veselje kod djece ‘začinili’ su i pokloni na kraju obilaska, navodi se.

meggle-svjetski-dan-mlijeka-001-large1Ovo je osma godina da se u Hrvatskoj obilježava Svjetski dan mlijeka. Mlijeko je jedna od najzdravijih i najpotrebnijih namirnica kako za razvoj djece, tako i za stanični rast svakog organizma.

Mlijeko je izvor visokokvalitetnih bjelančevina, ugljikohidrata i vitamina te prije svega minerala – kalcija, fosfora i magnezija. Djelotvorni učinak mlijeka odnosi se na kalcij za jačanje kostiju i zubiju, bjelančevine za izgradnju mišića te aminokiselinu triptofan, koja djeluje umirujuće i pomaže kvalitetnijem spavanju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here