Oporavak ruskog tržišta podigao operativnu dobit Carlsberga

73

carlsberg-pivo-utovar-largeNeto prihodi danskog proizvođača piva povećani su 14 posto

Danski proizvođač piva Carlsberg izvijestio je u srijedu da mu je operativna dobit u prvom ovogodišnjem tromjesečju poskočila za 38 posto zahvaljujući povećanoj prodaji i oporavku ruskog tržišta. U razdoblju od siječnja do ožujka operativna je dobit iznosila milijardu danskih kruna (194 milijuna dolara), zahvaljujući snažnom rastu prihoda i obujma prodaje u istočnoj Europi i Aziji, tumače u Carlsbergu.

Neto prihodi porasli su 14 posto, na 12,53 milijarde kruna, a podupro ih je 10-postotni organski rast prodaje i pozitivan utjecaj valutnih tečajeva, te akvizicije.

Tvrtka je u prva tri ovogodišnja mjeseca prodala ukupno 27,4 milijuna hektolitara piva, u usporedbi s 25,7 milijuna hektolitara u prethodnoj godini.

Neto dobit u prvom ovogodišnjem tromjesečju iznosila je 173 milijuna kruna, u odnosu na 467 milijuna kruna u istom razdoblju lani.

Ovogodišnji rezultat pritisnule su jednokratne stavke povezane s restrukturiranjem i prilagodba prošlogodišnjeg rezultata povezano s akvizicijom poslovanja u Kini. Kompanija je potvrdila prognozu o visokoj jednoznamenkastoj stopi rasta operativne dobiti u 2011. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here