Pivo – zdrava namirnica proizvedena isključivo od prirodnih sastojaka

185

slavonija-slad-2Sve o prirodnim sastojcima piva na prvoj press pivnici u sklopu manifestacije Dan polja pivarskog ječma u Slavonija Sladu

Predstavnici Grupacije proizvođača piva, slada i hmelja u ugodnom i opuštenom ozračju Dana polja pivarskog ječma u vodećoj domaćoj sladari Slavonija Slad u Novoj Gradiški jučer su održali prvu press pivnicu na temu prirodnih sastojaka piva te prednosti umjerene i zdrave konzumacije tog pjenušavog i osvježavajućeg pića.

Dan polja pivarskog ječma u sklopu sladare Slavonija Slad idealna je prilika za upoznavanje sa sastojcima piva, ali i s procesom proizvodnje slada u novoj i tehnološki najnaprednijoj sladari u regiji.

Uz stručna predavanja o novostima u proizvodnji pivarskog ječma, govorilo se i općenito o sastojcima piva i njegovim osobinama. U izlaganju o sastojcima piva dr. sc. Tonči Rezić, s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu, istaknuo je kako je pivo iznimno vrijedan prirodan proizvod čiji su svi sastojci isključivo prirodnog porijekla. Svako pivo sadržava samo četiri prirodna sastojka – vodu, kvasac, slad i hmelj, bez dodatka konzervansa i ostalih aditiva.

Pivo je i omiljeni napitak Marija Valentića, popularnog glumca poznatog po sportskom i zdravom životu, koji se press pivnici pridružio u ulozi ambasadora umjerene konzumacije piva.

Mario ističe pivo kao omiljeni napitak za zabavu u dobrom društvu i uz dobru hranu. “Bitno je uživati u pivu u umjerenim količinama, kada to prilika dopušta. Ono je nutritivno iznimno vrijedna namirnica, bogat je izvor vitamina, minerala i antioksidansa te nema razloga da i osobe poput mene, koje se svakodnevno bave sportom, povremeno ne uživaju u osvježavajućem okusu piva”, istaknuo je.

Marija Valentića podržao je i popularni novinar i član Društva prijatelja piva, Domagoj Jakopović Ribafish, koji se smatra i jednim od najboljih stručnjaka za pivo, osobito kada je u pitanju prepoznavanje pojedine vrste. Domagoj je za okupljene goste pripremio i zabavno-edukativni kviz na temu ovog omiljenog i zdravog napitka, a pobjednik kviza osvojio je vrijednu košaru punu – piva!

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here