Pivovarna Laško u konzorciju za prodaju Mercatora

28

pivovarna-lasko-logo-ftdPivovarna Laško očekuje da će konzorcij prodati najmanje 50 posto dionica Mercatora, izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Vladimir Malenković

Nadzorni odbor Pivovarne Laško podržao je u četvrtak prijedlog Uprave da ta tvrtka pristupi konzorciju za zajedničku prodaju trgovačkog lanca Mercator.

Formiranje konzorcija u kojem bi trebale sudjelovati i banke koje su vlasnice dionica najveće slovenske trgovačke kompanije očekuje se do 10. lipnja ove godine.

Pivovarna Laško očekuje da će konzorcij prodati najmanje 50 posto dionica Mercatora, izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Vladimir Malenković.

Zbog odluke Ureda za zaštitu tržišnog natjecanja tvrtkama Pivovarna Laško, Pivovarna Union i Radenska, koje zajedno imaju  23,34 posto udjela u Mercatoru, trenutačno je ograničeno raspolaganje dionicama slovenskog trgovačkog lanca kao i bankama NLB, NKBM, Abanci, Banci Celje, Gorenjskoj banci i Banci Koper.

Banke su još prije odluke Ureda dogovorile zajedničku prodaju Mercatora, a Ured je ovog tjedna utvrdio da dogovor o prodaji većinskog udjela ne utječe na tržišno natjecanje, što znači da konzorcij može pokrenuti zajedničku prodaju.

Na sastanku su također objavljeni kvartalni rezultati poslovanja Pivovarne Laško koji su znatno bolji u odnosu na isto razdoblje lani.

Pivovarna je u prvom kvartalu prodala 841 tisuća hektolitara pića što je više za 6,5 posto u odnosu na isto razdoblju prošle godine.

Dobit iz poslovanja iznosila je 2,58 milijuna eura odnosno 20,3 posto više nego lani, a  dobit prije obračuna kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) bila je 4,2 milijuna eura što je povećanje od 9,6 posto. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here