Prve akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Čakovcu

46

kupujmo-hrvatsko-vrijedne-ruke-logo-midiHrvatska gospodarska komora i ove godine nastavlja najveću i već općepoznatu nacionalnu akciju “Kupujmo hrvatsko” kojoj se prošle godine pridružila i zajednička akcija MINGORP-a, HGK i HOK-a “Vrijedne ruke“.

Prve akcije održat će se u subotu, 14. svibnja, od 9 do 13 sati na Trgu Republike (kod RK Međimurka) u Čakovcu.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku, tom će prilikom sudjelovati 122 tvrtke odnosno poduzetnika, a prigodni program će voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Događanju će, uz ostale osobe iz javnog i društvenog života, prisustvovati i zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović te predsjednik Županijske komore Čakovec Rajko Šarić.

U sklopu akcije održat će se i glazbeno-zabavni program kojem će prisustvovati brojne osobe iz kulturnog života, među kojima Mirko Švenda Žiga te August Petrović – Gusti Draksar.

Akcija “Kupujmo hrvatsko”, koja se provodi već 14 godina, nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

Od prošle godine se u sklopu “Kupujmo hrvatsko” održava i  akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

“Pozivamo građane da nam se pridruže u Čakovcu i pogledaju ponudu kvalitetnih hrvatskih proizvoda. Kupovati domaće kvalitetne proizvode je važno, posebice u vrijeme globalne gospodarske krize kad odabirom takvih proizvoda štitimo svoje radno mjesto, pomažemo svojoj i drugim obiteljima, razvijamo domaće gospodarstvo, osiguravamo sadašnje i buduće mirovine te prosperitet budućih generacija, a ponajprije budućnost našoj djeci”, rekla je koordinatorica akcije “Kupujmo hrvatsko” i direktorica Sektora za trgovinu HGK Milica Rakuša-Martulaš.

Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” samo su dvije u nizu aktivnosti koje Hrvatska gospodarska komora provodi kako bi promicala interese hrvatskoga gospodarstva, napomenula je Rakuša-Martulaš.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here