Trgovine veće od 50 m2 moraju istaknuti cijenu za kilogram, litru…

26

prehrambeni-proizvodi-polica-midiSve trgovine veće od 50 četvornih metara odnedavna moraju istaknuti cijene za jedinicu mjere – kilogram, litru, metar, četvorni ili kubični metar proizvoda ili drugu jedinicu količine koja se koristi, a koja uključuje PDV.

Naime, 6. svibnja na snagu je stupio novi pravilnik o načinu isticanja maloprodajne cijene i cijene za jedinicu mjere proizvoda i usluga.

Cijena za istovrsne proizvode mora biti istaknuta u jednakim jedinicama mjere (npr. za paket dječjih pelena jedinica mjere je jedna pelena, tj. komad).

Ističe se na hrani i hrani za životinje (osim ako nije drukčije propisano), deterdžentima u smislu propisa kojima se uređuje njihova zdravstvena ispravnost, dječjim pelenama, bojama i lakovima, izuzev slikarskih boja, uljima i tekućinama za motore i motorna vozila, destiliranoj vodi, proizvodima za njegu te za pranje i čišćenje lica i tijela, kose, zubi i usne šupljine.

Nije potrebno isticanje cijene za jedinicu mjere za proizvode mase manje od 50 g ili 50 ml, poklon- pakete ili komplete, proizvode na sniženju i rasprodaji, poslastice za kućne ljubimce, kolače, alkoholna pića u pakiranjima do 100 ml, zamrznute deserte do 500 ml te za voće i povrće koje se prodaje komadno ili u svežnju. (Večernji list)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here