Zlatna DLG odličja za PIK Vrbovec Mortadelu i Panona salamu

77

medaljeNjemački DLG, vodeća europska organizacija za nezavisno testiranje i ocjenjivanje kvalitete prehrambenih proizvoda, na nedavno održanom ocjenjivanju mesnih prerađevina za 2011. godinu dodijelila je proizvodima PIK Vrbovca dvije zlatne medalje za vrhunsku kvalitetu, priopćeno je u ponedjeljak iz te tvrtke.

Iz PIK-ova asortimana mesnih prerađevina tako su se zlatom po prvi puta okitili PIK Vrbovec Mortadela i Panona salama.

Prestiž osvojenih nagrada od strane DLG-a još je veća zbog činjenice da nagrade dodjeljuje njemački institut, a Nijemci su poznati kao vrsni poznavatelji mesnih prerađevina, stoji u komentaru PIK-a.

Panona salama vrhunac je majstorstva PIK trajnih salama jer je proizvedena po vlastitoj recepturi, u tradicionalnom stilu od krupno mljevenoga svinjskog mesa uz dodatak prirodnih začina: češnjaka i cijelih zrnaca papra. PIK Mortadela kreirana je po originalnoj talijanskoj recepturi, od pomno birane sirovine i začina.

DLG svake godine testira više od 20 tisuća različitih prehrambenih proizvoda iz cijelog svijeta prema najstrožim standardima, a samo najbolji proizvodi zasluže ovo laskavo priznanje.

Zlatnim odličjima koje je PIK Vrbovec i ove godine osvojio za svoje vrhunske proizvode potvrđena je već dobro poznata PIK kvaliteta, kao jednog od vodećeg proizvođača prehrambenih proizvoda u ovom cijelu Europe, ističe se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here