Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Požegi

31

kupujmo-hrvatsko-kupac-stand-midiAkcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke“ održat će se u srijedu, 16. lipnja, od 10 do 14 sati na centralnom trgu u Požegi.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovat će 119 tvrtki, odnosno poduzetnika, a prigodni program će tradicionalno voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Događanju će, uz ostale osobe iz javnog i društvenog života, prisustvovati i Marijan Aladrović, župan Požeško-slavonske županije, Zdravko Ronko, gradonačelnik Požege i saborski zastupnik, Franjo Lucić, gradonačelnik Pleternice i saborski zastupnik, Davor Huška, gradonačelnik Pakraca i saborski zastupnik, te Ivica Nikolić, gradonačelnik Kutjeva. Svečano otvorenje upriličit će članovi gradskog Kulturno-umjetničkog društva Požega.

Akcija “Kupujmo hrvatsko” koja se provodi već 14 godina nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

Od prošle godine se u sklopu “Kupujmo hrvatsko“ održava i  akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here