Akcije “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” u Velikog Gorici

52

kupujmo-hrvatsko-velika-gorica-wideAkcije “Kupujmo hrvatsko” i „Vrijedne ruke“ održat će se u subotu, 11. lipnja, od 9 do 13 sati na Trgu kralja Petra Krešimira lV bb u Velikoj Gorici.

U promotivnoj prodaji kvalitetnih hrvatskih proizvoda nositelja znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, ali i proizvoda vrijednih ruku, sudjelovat će 163 tvrtke, odnosno poduzetnika, a prigodni program će tradicionalno voditi Darko Janeš i Ivica Zadro.

Događanju će, uz ostale osobe iz javnog i društvenog života, prisustvovati Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice, te Damir Fašaić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarstvo.

Akcija “Kupujmo hrvatsko”, koja se provodi već 14 godina, nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta”, s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta.

Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

Od prošle godine se u sklopu “Kupujmo hrvatsko“ održava i  akcija “Vrijedne ruke” koja nastoji promovirati proizvode i proizvođače vrijednih ruku koji svojim radom, znanjem i umijećem pridonose razvoju različitosti hrvatskoga gospodarstva, a istodobno ostvaruju dobrobit za sebe i svoju obitelj.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here