Hrvatska vina na sajmu “Vinexpo 2011” u Bordeauxu

73

croatia-wines-largeU organizaciji Hrvatske gospodarske komore hrvatski proizvođači vina predstavili su se treći put na međunarodnom sajmu vina “Vinexpo 2011” koji se održavao od 19. do 23. lipnja u Bordeauxu u Francuskoj.

Na nacionalnom štandu predstavilo se 55 hrvatskih vinara sa 79 vrsta vina. Štand je organiziran u 4 zone: Slavonija i Podunavlje, Središnja Hrvatska, Dalmacija i Istra s Primorjem. Do sada ovo je najobuhvatnija promocija hrvatskih vina na ovom sajmu.

Komora za gospodarstvo i industriju u Bordeaux-u osnovala je 1981 godine Vinexpo, sajam vina koji se do danas etablirao u jedno od najvažnijih međunarodnih događanja u sektoru. Ove godine na sajmu svoje je proizvode predstavilo 2400 izlagača iz 47 zemalja, a sajam je posjetilo oko 50.000 poslovnih posjetitelja iz 135 zemalja.

Rajko Ružička, pomoćnik direktora Sektora za poljoprivredu i prehrambenu industriju HGK, istaknuo je da su hrvatska vina na ovom sajmu bila jako dobro prihvaćena, a štand je posjetio veliki broj potencijalnih poslovnih partnera zainteresiranih za uvoz hrvatskih vina poglavito na tržišta sjeverne Amerike i Europe.

1 COMMENT

  1. Manuel / Because of the opendoors stitauion, I noticed that one group (from Belgium) became quite unfriendly denying tasting to any koreans unless they had a business card. Because I was a foreigner they didnt ask for my business card, but I couldn’t help but feel that the two people running this beer tasting venue were slightly racist in their attitude toward Koreans. My impresson was not solely based upon their refusal to allow Koreans without a business card to taste the beers, but rather it was based upon a combination of that fact plus a conversation I had with the man regarding their refusal. But besides this one place, I thing things went quite well overall.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here