Lidl Winarom senf izvrstan izbor za roštilj

107

Lidl Winarom senf largeToplo i ugodno vrijeme, dobro i veselo društvo… što raditi nego opustiti se i početi – roštiljati. Baš zato, kako bi svaka ovakva zabava bila potpuno uspješna, Lidl je pripremio razne kulinarske slastice za pripremu pravog roštilja.

Između ostalog, u Lidlu se mogu pronaći poznate njemačke kobasice i kvalitetni pripadajući umaci, a da bi se ostvarila uspješna roštiljada potreban je i začin koji će svojim ukusnim gastronomskim čînima besprijekorno začiniti toliko željeni roštilj te učiniti jelo drugačijim, posebno spomenute kobasice.

Pogađate, ime mu je: “Senf”. Od davnina, već punih dvije tisuće godina ovaj začin spada u grupu najuniverzalnijih začina u svijetu, a s obzirom da stvara osjećaj topline na nepcima već od 60. godine prije nove ere bio je poznat pod nazivom “mustum ardens” – što znači “gorući sok”.

Senf je specifičan proizvod nastao mljevenjem sjemenki biljke gorušice, koje se nakon toga stavljaju u tekućine kao što su grožđani sok, mošt, vino, ocat, jabukovača ili voda.

Zatim se kreće u preciznu izradu fine kaše koja s vremenom postaje senf. U nadahnutoj interpretaciji vrhunske marke Winarom osmišljen je senf koji je objektivno jedan od najboljih tog tipa, a kada ga se pomiješa s jogurtom i majonezom, dobiveni umak tada postaje kremasto blago u kojem će, primjerice, naši susjedi Talijani uživati uz pečenu ribu, Englezi uz pečenu janjetinu, Nijemci naravno uz kobasice, a Hrvati? U svemu tome podjednako – zahvaljujući Lidlu.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here