Magma se protivi zatvaranju trgovina Turbo limača

47

turbo-limac-small-midi1Trgovačko poduzeće Magma d.d., kao 49% – tni vlasnik Adria design d.o.o., protivi se Odluci Uprave te tvrtke, odnosno njezinih čelnika Slobodana Vučičevića i Ivana Cekuša, da privremeno zatvore 29 trgovina lanca Turbo limač koje posluju u sastavu Adria designa u Hrvatskoj.

“Odluku Uprave smatramo štetnom, protuzakonitom i protivnom propisima kojima se regulira način rada trgovina i ona je donesena vjerojatno kao oblik pritiska na pravosudna tijela. Napominjemo da su djelatnici trgovina pozvani da rade i da budu na svojim radnim mjestima, ali im nije dozvoljeno da rade s kupcima, što je apsurd i ukazuje da u pozadini te odluke postoje prikrivene namjere”, navodi se u priopćenju Magme.

Usto, Magma je preko svojeg opunomoćenika u Srbiji podnijela krivičnu prijavu protiv Slobodana Vučičevića, vlasnika NCA Investment Group, Mine Radovića, bivšeg direktora društava Magma International i Kozmolina iz Beograda, Nine Jandrić, bivše direktorice društva Dexy Co iz Beograda, te Jadranke Jokić-Radović, direktorice društva VJM iz Beograda zbog više kaznenih djela.

U prijavi se navedene osobe terete za kaznena djela davanja i primanja mita, neovlaštenog odavanja i pribavljanja informacija, nesavjesnog gospodarskog poslovanja te poticanja na izvršenje kaznenog djela.

Mino Radović, bivši direktor društava Magma International i Kozmolina, naime, priznao je navedena kaznena djela te primanje naknade za izvršenje istih od strane društva Dexy Co (u vlasništvu Slobodana Vučićevića) posredstvom društva VJM, podsjećaju iz Magme.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here