Magma se protivi zatvaranju trgovina Turbo limača

turbo-limac-small-midi1Trgovačko poduzeće Magma d.d., kao 49% – tni vlasnik Adria design d.o.o., protivi se Odluci Uprave te tvrtke, odnosno njezinih čelnika Slobodana Vučičevića i Ivana Cekuša, da privremeno zatvore 29 trgovina lanca Turbo limač koje posluju u sastavu Adria designa u Hrvatskoj.

“Odluku Uprave smatramo štetnom, protuzakonitom i protivnom propisima kojima se regulira način rada trgovina i ona je donesena vjerojatno kao oblik pritiska na pravosudna tijela. Napominjemo da su djelatnici trgovina pozvani da rade i da budu na svojim radnim mjestima, ali im nije dozvoljeno da rade s kupcima, što je apsurd i ukazuje da u pozadini te odluke postoje prikrivene namjere”, navodi se u priopćenju Magme.

Usto, Magma je preko svojeg opunomoćenika u Srbiji podnijela krivičnu prijavu protiv Slobodana Vučičevića, vlasnika NCA Investment Group, Mine Radovića, bivšeg direktora društava Magma International i Kozmolina iz Beograda, Nine Jandrić, bivše direktorice društva Dexy Co iz Beograda, te Jadranke Jokić-Radović, direktorice društva VJM iz Beograda zbog više kaznenih djela.

U prijavi se navedene osobe terete za kaznena djela davanja i primanja mita, neovlaštenog odavanja i pribavljanja informacija, nesavjesnog gospodarskog poslovanja te poticanja na izvršenje kaznenog djela.

Mino Radović, bivši direktor društava Magma International i Kozmolina, naime, priznao je navedena kaznena djela te primanje naknade za izvršenje istih od strane društva Dexy Co (u vlasništvu Slobodana Vučićevića) posredstvom društva VJM, podsjećaju iz Magme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *