Nestlé dobio nagradu za upravljanje vodom u svom lancu opskrbe

41

Nestlé je ovogodišnji dobitnik nagrade Stockholm Industry Water Award koja se tvrtkama dodjeljuje za ostvarenja u poboljšanju upravljanja vodom u svome lancu opskrbe, izvijestili su u ponedjeljak iz švicarskog prehrambenog diva.

nestle-voda-largeU priopćenju se navodi kako je “nagrada priznanje tvrtki Nestlé za sve dosadašnje uložene napore, kao i postignute rezultate u području učinkovitog upravljanja vodom, poput smanjenja potrošnje vode s više od 5 litara po dolaru prodaje na manje od 1,4 litre, zapošljavanje 1000 agronoma i stručnjaka za vodu koji rade direktno s farmerima kako bi im pomogli smanjiti zahtjev za vodom, povećati urod, te smanjiti zagađenje”. Nagradu dodjeljuje Međunarodni institut za vodu u Stockholmu (SIWI), a o njoj odlučuje neovisni Odbor za nagradu, koji je sačinjen od vodećih akademika u znanosti o vodi.

Nagrada će biti dodijeljena u Stockholmu, a primit će je predsjednik Uprave Nestléa, Peter Brabeck-Letmatheu, na ceremoniji koja će se održati 24. kolovoza ove godine.

Očuvanje vode je izazov kojim se Nestlé bavi skoro 80 godina, od kada je 1930.-ih pokrenuo prvi pogon za tretiranje otpadnih voda. Danas je voda jedan od tri stupa Nestléovog koncepta Stvaranja zajedničke vrijednosti. Nestlé na važnosti očuvanja vode radi i s Grupom za zalihe vode 2030 (WEF-WRG). Problem nestašice izvorske vode je sve veći i zahtjeva hitna i opsežna rješenja. Postoji zabrinutost da bi kroz 15-20 godina, nestašica vode mogla dovesti do nedostatka osnovnih prehrambenih proizvoda koje uzgajaju farmeri. WEF-WRG nudi vladama skup analitičkih i praktičnih alata pomoću kojih mogu nadići nedostatke i prenamijeniti vodu u slučaju nove potražnje. Projekti su u tijeku u Pakistanu, Južnoj Africi, Jordanu, Meksiku, i nedavno, u Mongoliji i drugim zemljama, zaključuju iz Nestléa.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here