Sirela spremna za izvoz na tržišta EU

47

Zahvaljujući realiziranoj investiciji od 8 milijuna eura i najavljenim ulaganjima od 2 milijuna eura proizvodni pogon Sirele odgovara najvišim europskim standardima.

dukat-sirela-konferencija-midiSusret s predstavnicima medija i obilazak suvremenog proizvodnog pogona održan je danas u bjelovarskoj Sireli.

O važnosti modernizacije i proširenja proizvodnih kapaciteta, kao i važnosti Sirele za gospodarstvo grada i županije govorili su Alen Fontana, generalni direktor Dukata, i Vlado Batinović, direktor Sirele.

Događanju su prisustvovali i Miroslav Čačija, župan Bjelovarsko – bilogorske županije, Antun Korušec, gradonačelnik Bjelovara, Stanko Grčić, predsjednik Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije, te zastupnice u Hrvatskom saboru Đurđa Adlešić i Karmela Caparin.

“Iznimno sam sretan što smo se nakon četiri godine ponovno okupili u samom srcu grada sira koji tu titulu može zahvaliti upravo Sireli. Modernizacija proizvodnog pogona i povećanje proizvodnih kapaciteta koji su tada najavljeni, napravljeni su u potpunosti u skladu s EU standardima. Od tada pa do danas u Sirelu je uloženo 8 milijuna eura s planom daljnjeg ulaganja još 2 milijuna do kraja sljedeće godine. Ulaganja su najvećim dijelom bila usmjerena na uvođenje novih tehnologija i proširenje proizvodnih kapaciteta te ulaganja u sektor primarne proizvodnje mlijeka i jačanje dugoročnih odnosa s našim kooperantima”, istaknuo je tom prilikom Alen Fontana.

Kao rezultat uređenja kompletnog pogona prema EU regulativi te unapređenja tehnologije i kvalitete proizvoda Sireli je dodijeljen EU izvoznički broj te je Sirela danas jedan je od rijetkih hrvatskih brendova koji je zadovoljio sve potrebne standarde i ispunio sve zahtjeve za izvoz na europska tržišta. (Lider)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here