Tedeschi: Nećemo seliti proizvodnju Droga Kolinske iz Slovenije

43

emil-tedeschi-midi3Atlantic i Droga Kolinska će zbog rasta potražnje povećati ulaganja u proizvodnju i u Sloveniji i u inozemstvu , najavio je predsjednik Uprave Atlantica

“Droga Kolinska održat će sve robne marke i proizvodne kapacitete u Sloveniji i inozemstvu. Kompanija neće seliti proizvodnju iz Slovenije u druge države”, rekao je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe koja je lani preuzela slovensku kompaniju.

Tedeschi je prilikom susreta s novinarima tijekom posjete slovenskog predsjednika Danila Türka proizvodnom pogonu u Mirni rekao da će Atlantic i Droga Kolinska povećati ulaganja u proizvodne kapacitete zbog rasta potražnje na tržištu.

Tedeschi je pohvalio poslovno okruženje u Sloveniji. Rekao je da kao strani ulagač do sada nije naišao na nikakve prepreke prilikom preuzimanja Droga Kolinske. Najavio je veću prisutnost proizvoda slovenske kompanije na policama najvećeg hrvatskog trgovačkog lanca, Konzuma. O tome će razgovarati s Ivicom Todorićem, vlasnikom Agrokora u čijem sastavu je i Konzum.

Čelnik Atlantic grupe rekao je da je namjera Agrokora da preuzme Mercator bila legitimna. Na upit slovenskih novinara nije li neobično da Agrokor, koji blokira ulaz slovenskih prehrambenih proizvoda na police Konzuma, kupuje najveći slovenski trgovački lanac koji surađuje sa svim slovenskim prehrambenim proizvođačima, Tedeschi je odgovorio da je teško komentirati poslovnu politiku Agrokora. No, rekao je da on suradnju nikada ne bi uvjetovao nacionalnošću ili porijeklom robe. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here