U Vukovaru akcija “Kupujmo hrvatsko” uz sudjelovanje 115 izlagača

36

Uz sudjelovanje 115 izlagača iz cijele Hrvatske, od kojih je 25 s vukovarsko-srijemskog područja, danas se u Vukovaru održava akcija “Kupujmo hrvatsko” kojom Hrvatska gospodarska komora nastavlja promovirati kvalitetne i konkurentne hrvatske proizvode.

kupujmo-hrvatsko-vukovar-midiPredsjednica HGK Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković na svečanosti otvorenja naglasila je da je ovogodišnja akcija rekordna po broju izlagača, napose onih s vukovarsko-srijemskog područja, te istaknula da je i to dokaz kako kvalitetni domaći proizvod može naći put do potrošača.

Govoreći o vukovarsko-srijemskom gospodarstvu dožupan Željko Cirba naglasio je da je u posljednjih šest godina iz različitih europskih fondova najistočnija hrvatska županija povukla 160 milijuna eura.

Prema podatcima Ureda za gospodarstvo na području županije je nešto više od 3.000 obrtnika te 1.520 trgovačkih društava od kojih je samo sedam velikih, a ostalo su mala i srednja.

U zadnjih šest godina izgrađeno je na prostoru županije devet poduzetničkih zona s kompletnom infrastrukturom u kojima trenutačno posluje oko 140 poduzetnika, a u 2011. godini pokretanje poslova u zonama najavljuje još 15-tak poduzetnika.

Akciju “Kupujmo hrvatsko” u Vukovaru, na kojoj je postavljen i EU štand, otvorio je gradonačelnik Željko Sabo koji je najavio da će novi vlasnici u ratu razrušene vukovarske NAME kao i hotela “Dunav” uskoro započeti s obnovom tih objekata smještenih u samom centru grada.

Akciju “Kupujmo hrvatsko” HGK organizira već 14 godina od svibnja do rujna, a održava se u svim hrvatskim županijama. U 2010. godini na toj je akciji više tisuća proizvoda predstavilo 600 hrvatskih proizvođača. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here