Agrokor ide na istiskivanje malih dioničara PIK-a Vrbovec

55

pik-vrbovec-zgrada-ftdZa prenesene će dionice manjinskih dioničara Agrokor isplatiti otpremninu u novcu u iznosu od 100 kuna po dionici

Glavnoj skupštini PIK-a Vrbovec, koja će se održati 30. kolovoza, predloženo je da se 80,7 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti rasporedi za pokriće gubitaka prenesenih iz ranijih godina, a odlučivat će i o prijenosu dionica manjinskih dioničara na glavnog dioničara, koncern Agrokor, koji bi manjinskim dioničarima isplatio otpremninu od 100 kuna po dionici.

Koncern Agrokor vlasnik je 99,8 posto dionica PIK-a Vrbovec, a u skladu s predloženom odlukom s manjinskih bi se dioničara na Agrokor prenijelo ukupno 12.260 dionica.

Za prenesene će dionice manjinskih dioničara Agrokor, putem SKDD, isplatiti otpremninu u novcu u iznosu od 100 kuna po dionici na kojoj ne postoje upisani tereti.

Manjinskim dioničarima isplatit će se otpremnina bez odgode, po upisu predložene odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu, uvećana za pripadajuće kamate u skladu Zakona o trgovačkim društvima, a za isplatu, kako se navodi, posebnim jamstvom jamči Kreditna banka Zagreb.

Agrokor je postao većinski vlasnik PIK-a Vrbovec 2005. godine. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here