Dormeo jastuci i prekrivači u Mercatoru i Getrou

197

mercator-jastuk-od-bambusaUsporedimo li bambus s pamukom, bambus upija 60% više vlage, što je posebno važno za zdrav i neometan san

Do prije nekoliko godina većina ljudi nije mogla niti zamisliti da bi tvrd i krut materijal poput bambusa mogao konkurirati i najnježnijoj svili. Zbog odličnih kvaliteta koje ovaj materijal ima – upija 60% više vlage od pamuka, antialergijski i antibakterijski, prozračan i potpuno prirodan – možemo ga naći u odjeći, ručnicima te odabranim tekstilnim proizvodima: pokrivačima, poplunima i jastucima.

Trgovački lanac Mercator na svih sedam tržišta na kojima posluje potiče posjetitelje na jačanje ekološke svijesti i brige o zdravlju kroz široki asortiman i ponude zdrave prehrane i zdravog života, reciklirane vrećice te humanitarne i edukativne projekte.

Ovoga puta osigurao je posebnu ponudu prirodnih materijala kao nagradu za vjernost svojih posjetitelja. Program Dormeo je program jastuka i prekrivača od prirodnih materijala koji u sastavu sadrže bambus ili srebrne niti, a  Mercator je posjetiteljima omogućio 60% nižu cijenu uz 10 prikupljenih naljepnica.

Kada biramo proizvode koji će biti u svakodnevnom dodiru s kožom, kao što su jastuk, pokrivač ili poplun, preferiramo prirodne materijale. Tradicionalno više vjerujemo vuni i pamuku no također smo i zadivljeni kašmirom ili svilom jer prirodniji materijali imaju pozitivan utjecaj na naše raspoloženje.

Unatoč činjenici da se vlakna bambusa tek probijaju na tržište, već su nadmašila gore spomenute materijale u mnogim karakteristikama. Ako su svi materijali jednaki po pitanju mekoće, vlakna bambusa su ipak neosporan pobjednik što se tiče apsorpcije vlage.

mercator-prekrivac-od-bambusaUsporedimo li bambus i pamuk, vidimo da bambus upija 60% više vlage, što je odlična vijest za sve koji imaju problema s pretjeranom perspiracijom.

Popluni i jastuci s vlaknima bambusa su također prikladni za alergičare koji ne mogu koristiti određene prirodne materijale jer sadrže prirodne antialergijske i antibakterijske agense. Iz ovog razloga oni zadržavaju svježinu čak i nakon višestruke uporabe te ne zadržavaju nikakve neugodne mirise.

Osobe osjetljive na vunu nemaju takvih problema s bambusom. Organska i prirodna svojstva bambusa štite od iritacija te su takvi proizvodi pogodni čak i za osobe s izrazito osjetljivom kožom.

Treba naglasiti još dvije kvalitete – izrazitu prozračnost te prirodnu termoregulaciju. Kada je toplo vlakna bambusa se razvuku i omogućuju koži da diše. Kada je hladno skupe se i na taj način čuvaju toplinu blizu tijela. Zbog toga će pokrivač i jastuk od vlakana bambusa u svakom trenutku osiguravati ugodu i komfor.

Materijali koji su neškodljivi za okoliš su i više nego dobrodošli. Bambus ima više razloga zbog kojih ga smatramo ekološki prihvatljivim. Plantaže bambusa su samoodržive, kao i trava. Čak i kada ga odrežemo, on brzo raste – i do jednog metra dnevno. Raste gusto i zauzima znatno manje prostora od primjerice pamuka. Ne treba nikakve pesticide za uspješan rast što je bitno za očuvanje prirode.

Također, potrebno mu je puno manje vode nego drugim biljkama, a pamuk je poznat kao osobito “žedna” biljka. Rast bambusa pročišćuje zrak i ispušta 40% novog kisika u atmosferu.

Proces proizvodnje bambusa je potpuno prihvatljiv jer se ne koriste nikakve kemikalije koje bi bile štetne za okoliš ili zdravlje. Na kraju, nakon uporabe tkanina od bambusa je 100%-tno biorazgradiva.

Danas je zdravlje povezano s prirodom i kada pomislimo na prirodne materijale mislimo na bilje i biljke općenito, na učinak sunca, vode i svježeg zraka.

Jednako prirodni su i minerali, ali ne samo oni nego i metali također. Srebro je prirodni element čiji su ljekoviti učinci čovječanstvu poznati stoljećima. Srebro omogućuje aktivnom ljudskom biću da bude u kontaktu s prirodom bez da se mora odreći modernog životnog stila.

Srebro je tihi promatrač ljudskog zdravlja stoljećima dok napokon nije proglašen antibiotikom u 19. stoljeću. Dan za danom se otkrivaju novi načini na koje se srebro može koristiti u medicini.

Koristi se za tretiranje opeklina te kao antibakterijska zaštita kirurških instrumenata. U ‘70-im godinama mnogi doktori u Americi su proučavali učinak srebrom obložene tkanine na kronične upale kože, općenito zacjeljivanje rana, kompliciranih lomova kostiju te kvržica na koži.

Rezultati pokazuju da srebro uništava širok spektar štetnih mikroba tijekom dugog vremenskog razdoblja u koži na blag način, tako da se ona ponaša regenerativno. Medicinski tehničari nakon ovih nalaza su osmislili nove i optimalne načine korištenja srebra u tkaninama.

Saznanja o srebru su se počela svakodnevno upotrebljavati, a danas su dostupni razni proizvodi za spavanje sa srebrnim vlaknima. Površina jastuka, koja sadrži srebrna vlakna, na dodir nije metalna nego tekstilna, no i dalje sadržava sva svojstva srebra te ih čuva bez obzira na vlagu i temperaturu okoline.

mercator-anatomski-jastuk-sa-srebrnim-nitimaSrebro uništava širok spektar štetnih mikroba kroz vrijeme iako trenutno djeluje na manje grupe mikroba. Srebro je prirodni element te se njegova svojstva ne gube ili umanjuju s vremenom. Srebrna vlakna koja preveniraju kožne alergije i alergije dišnih puteva su utkana u presvlaku jastuka. Srebro ima najviši stupanj toplinske vodljivosti između kemijskih elemenata što osigurava optimalnu temperaturu pri spavanju. Srebro je dobro za kožu jer joj dopušta da diše, liječi i sprječava nove bolesti.

Ovaj poseban program vrijedi do 11. rujna 2011. u prodavaonicama Mercatora i Getroa, a u tijeku je i nagradna igra u kojoj je glavna nagrada wellness vikend za dvije osobe u Hotelu Prestige u Moravskim Toplicama.

Promotivna objava

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here