Srpski Nectar kupio Fructal

31

fructal-voce-zgrada-ftdDogovor o prodaji Fructala srpskoj tvrtki Nectar je uvjetan – prodaju na skupštini u subotu moraju odobriti i dioničari Pivovarne Laško, navodi slovenski list Finance pozivajući se na neslužbene izvore

Pivovarna Union postigla je dogovor o prodaji Fructala. Dogovor je jučer, u ponedjeljak, odobrio Nadzorni odbor Uniona, ali uvjetno, navodi slovenski poslovni list Finance pozivajući se na više neovisnih neslužbenih izvora. Cijena transakcije iznosi oko 35 milijuna eura.

U utorak u 11 sati će predstavnici Pivovarne Laško na konferenciji za medije detaljnije predstaviti proces prodaje i odluku o prodaji poslovnog udjela u Fructalu srpskoj tvrtki Nectar, čija je ponuda, kako su priopćili iz Laškog, u potpunosti ispunila očekivanja i uvjete međunarodnog natječaja.

Prema neslužbenim informacijama Pivovarna Union prodala je 93,7 posto proizvođača pića, voćnih kašica i vafla iz Ajdovščine uz dva uvjeta. Prvi je da se s prodajom suglasi nadzorni odbor Pivovarne Union, što se desilo u ponedjeljak, a drugi da prodaju odobri i skupština Pivovarne Laško, koja će zasjedati u subotu.

Zbog lošeg financijskog položaja i najave KS Naložbi da namjeravaju preuzeti Pivovarnu Laško, njeni vlasnici moraju u subotu odlučiti slažu li se s prodajom imovine.

Slovenski zakon o preuzimanju upravi društva koje je meta preuzimanja zabranjuje sklapanje “poslova izvan redovnog poslovanja društva”. Pivovarna Laško, uz ponudu za Fructal, zaprimila je i važeću ponudu za izdavačku kuću Delo, koju su zajedno predali skupina Bonnier i Axel Springer. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here