Interkapital ponudio na prodaju Podravkine dionice založene kod OTP banke

44

podravka-zlica-midiBudu li se ponude za kupnju Podravkinih dionica na javnoj dražbi kretale oko njihove cijene na Burzi, prodavatelj bi za 10,64% dionica mogao uprihoditi oko 185 mil. kuna

Zagrebačka brokerska kuća Interkapital vrijednosni papiri oglasila je na prodaju putem javne dražbe 576.880 dionica Podravke što čini 10,64 posto temeljnoga kapitala koprivničke kompanije.

Zainteresirani ulagači ponude mogu slati 18. i 19. srpnja do 15 sati, s tim da ne moraju ponuditi kupnju cijelog paketa dionica, već najmanje 1.500 dionica.

Ovlaštenje za prodaju Interkapital je dobio na natječaju od vlasnika dionica, londonske Capital Trust Company, te mađarske OTP banke, koje prodajom dionica namjeravaju izvansudski namiriti zalogom osiguranu tražbinu.

Ponude za kupnju dionica mogu poslati domaće i strane fizičke i pravne osobe, koje u odgovarajućem obrascu trebaju navesti broj dionica koje bi željeli kupiti i ponuđenu cijenu. Po zatvaranju knjige ponuda 19. srpnja 15 sati definirat će tko je ponudio najviše, odnosno pobjedničke ponude.

Dionicom Podravke na Zagrebačkoj se burzi trgovalo po cijeni od oko 320 kuna, a ukoliko se ponude za kupnju Podravkinih dionica ponuđenih na dražbi budu kretale oko te razine, to znači da bi prodavatelj mogao uprihoditi oko 185 milijuna kuna.

Inače, ovoga tjedna, točnije u četvrtak 14. srpnja održat će se i glavna skupština Podravke na kojoj će se među ostalim donijeti i  odluka da se 10,92 milijuna kuna prošlogodišnje dobiti rasporedi za pokriće prenesenog gubitka iz prethodnih godina. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here