Ja TRGOVAC magazin – srpanj/kolovoz 2011.

56

Nakon pada prodaje, stagnacije, recesije, napokon ponovno čujemo riječi poput rast, širenje, oporavak.
Iako mnogima te riječi zvuče još mjesecima ili čak godinama daleko, na primjerima koji se isprepliću kroz ovaj broj magazina nekima te riječi ne zvuče nimalo strano.
Ivica Todorić tako najavljuje kako će Agrokor grupa ove godine rasti osam posto, a ukoliko turistička sezona bude dobra taj bi rast mogao iznositi i deset posto, kaže on.
Svi se standardno ufamo u dobru turističku sezonu, a za neke kategorije proizvoda poput sve popularnijih pivskih mješavina njen ishod neće biti toliko presudan jer je prodaja piva s okusima voćnog soka nadmašila sva očekivanja i ujedno revitalizirala čitavu kategoriju piva koja nakon dvije godine pada bilježi rast od 3,5% i to već u proljeće! Ni kategorija pašteta, sve konkurentnija i inovativnija, ne bi smjela zatajiti ove ljetne sezone jer ako se štedjelo za odmor onda se sigurno neće štedjeti na pašteti, tom omiljenom ljetnom obroku.
Napokon nakon silnih zatvaranja prodajnih i radnih mjesta vidimo nove investicije i zapošljavanja; Mercator otvara prodajne centre u Biogradu i Rovinju, Plodine na čak tri lokacije istovremeno. Podravka i Badel se vraćaju na pravi smjer, a TDR širi poslovanje u Rusiju. Napokon uglavnom dobre vijesti. Jedino potrošači nekako ne vjeruju u taj dašak optimizma, skeptično iščekujući parlamentarne izbore i možebitni novi gospodarsko-politički udar kojih smo ove godine pretrpjeli nebrojeno puta. No napokon da se i na tom polju stvari počinju rasplitati i dovoditi u red. Možda napokon i tom crnom nizu dođe kraj.
I da, kad smo već kod kraja. Ništa manje bitno, napokon slijedi  vrijedno zasluženi godišnji odmor.
Do idućeg izdanja u rujnu, želimo nekima ugodne, a drugima radno pozitivne ljetne dane i praznike.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here