Komercijalna banka blokirala račun Swisslion Takova

36

eurocrem-swisslion-takovo-midiRačun konditorske tvrtke Swisslion Takovo blokirala je, zbog duga većeg od 10 milijuna eura, Komercijalna banka na temelju presude Prizivnog suda, izjavio je u ponedjeljak agenciji Beta njen vlasnik Rodoljub Drašković.

Drašković je dodao kako je spor pred sudovima trajao od kada je preuzeo kompaniju 2003. godine, jer Takovo nije priznavalo dug kod Komercijalne banke, nastao još početkom devedesetih godina.

Prema njegovim riječima, dug na temelju kojeg je u petak blokiran račun je 10 milijuna eura uvećan za kamate.

On je napomenuo kako nisu priznavali dug jer su postojali “samo fiktivni ugovori” koje je potpisivalo bivše rukovodstvo i da nije bilo prijenosa sredstava sa Komercijalne banke na kompaniju.

Kako je dodao, dug koji Takovo priznaje iznosi oko 2,2 milijuna eura. Tvrtka sada, zbog blokade, ima problema u nabavi osnovnih sirovina, plaćanju poreza i plaća zaposlenima.

“Oko 700 ljudi će ostati bez posla”, upozorio je Drašković, a na pitanje razmišlja li se o uvođenju stečaja, o čemu se špekulira, on je kazao da tu odluku može donijeti samo Komercijalna banka.

Najavio je da će tražiti reviziju sudskog postupka, da je tim odvjetnika iz Švicarske već u Srbiji, ali i izrazio bojazan da je to uzalud jer je račun već blokiran i ne mogu izvršavati obaveze.

Drašković je najavio i da će se žaliti međunarodnim sudovima. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here