Mercator nastavlja s intenzivnim ulaganjima

32

mercator-centar-midi5Mercator-H tijekom ove godine investirao je ukupno 13,3 milijuna eura u otvaranje novih prodajnih objekata, a do kraja godine planira širenje maloprodajne mreže kroz zakupe manjih trgovačkih prostora, prvenstveno u Zagrebu

Trgovački lanac Mercator-H do sada je u 2011. godini otvorio tri nove trgovine i jedan trgovački centar uz investiciju od 13,3 milijuna eura, pri čemu je otvoreno oko 200 novih radnih mjesta, izvijestili su danas iz Mercatora.

Nove trgovine otvorene su u Zagrebu, Osijeku i Biogradu, dok je u Rovinju nedavno otvorio i svoj 21. trgovački centar s ukupnom prodajnom površinom od 8000 m2 sa sedam zakupaca i svojim supermarketom.

Ukupna bruto površina novih prostora veća je od 12.000 m2, a time je osigurano oko 200 radnih mjesta, od čega najviše u Rovinju (oko 50 djelatnika supermarketa, a ukupno sa zakupcima centra više od 80), slijede Osijek i Biograd na moru sa po 50-tak te Zagreb sa 14.

Na području Hrvatske, društvo Mercator-H danas ima 135 trgovina, a sukladno potvrđenom planu investicija do kraja godine planira širenje maloprodajne mreže kroz zakupe manjih trgovačkih prostora, prvenstveno u Zagrebu, ističu iz Mercatora.

Taj drugi dio ciklusa započinje u kolovozu otvaranjem logističko-distributivnog centra površine 32.000 m2 u kojem će raditi 90-tak dosadašnjih djelatnika Mercatora, a zaposlit će se i desetak novih djelatnika.

Usto, iz Mercatora navode kako je za potrebe sezonskog rada u 2011. godini odobreno je zapošljavanje dodatnih 149 djelatnika, prvenstveno za turističke centre, odnosno za Mercatorove i Getroove trgovine na području Istre i Kvarnera te Zadra, Splita i Dubrovnika.

“Ukoliko imamo planom predviđena stalna radna mjesta, po završetku sezone djelatnicima na određeno, koji su pokazali znanje i predanost u sezonskom radu, nastojimo osigurati ili ponuditi kontinuitet radnog odnosa – to je pravilo poslovanja prema standardima Mercator Grupe“, izjavila je direktorica ljudskih potencijala Ivona Matijević.

U segmentu društveno odgovornog poslovanja, Mercator-H ove je godine u najvećem dijelu bio fokusiran na poticanje zdravije prehrane kod najmlađih pa je za dva dječja vrtića osigurao po tonu zdravih namirnica – prvenstveno voća i povrća, dok je u protekla četiri mjeseca donirao pet domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj sa po tonom voća i povrća, zaključuje se u priopćenju.

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here