Počinje gradnja trgovačkog centra kod zračne luke u Sarajevu

47

airport-center-sarajevo-ftdGrađevinska tvrtka Mucić & Co. u mješovitom hrvatsko-bosanskohercegovačkom vlasništvu, sa sjedištem u BiH, započela je pripreme za izgradnju trgovačkog centra kod zračne luke u Sarajevu za čije su korištenje zainteresirane i tvrtke iz Hrvatske, objavila je u četvrtak marketinška agencija “Boje komunikacije”.

Kako se navodi, trgovački centar Airport Center Sarajevo (ACS) trebao bi se prostirati na više od 30 tisuća četvornih metara, a vrijednost investicije je procijenjena na 54 milijuna eura.

Gradnju financiraju austrijske tvrtke Innovation Park Development (IPD) i Karimpol Group of Companies koje će biti 80 postotni vlasnici novog centra, dok će 20 posto vlasništva imati sarajevska zračna luka.

“Istina je da smo projekt započeli u tijeku svjetske financijske krize i krize nekretnina, zbog čega smo morali čekati gotovo dvije godine, no sada s jedne strane profitiramo od oporavka tržišta, a s druge strane – i to mnogo jače – od pozitivnog raspoloženja u Bosni i Hercegovini koje se širi zbog nade u članstvo u Europskoj Uniji nakon pristupa Hrvatske”, priopćeno je iz tvrtke Innovation Park Development.

Procjena je austrijskog IPD-a kako ovo pozitivno ozračje utječe na investitore i međunarodne posrednike nekretninama za koje je sada Bosna i Hercegovina postala vrlo zanimljivo tržište te nakon dobrih iskustava u Hrvatskoj pa i u Srbiji sada vide mogućnost učvršćivanja svojega položaja u regiji.

Otvorenje sarajevskog ACS-a planirano je za 2013. godinu. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here