Službena potvrda: Fructal u vlasništvu Nectara

44

Srbijanska tvrtka Nectar bit će većinski vlasnik poznatog slovenskog proizvođača sokova Fructal iz Ajdovščine, a za 93,73 postotni udio u Fructalu Nectar će u gotovini isplatiti 35,3 milijuna eura, objavljeno je na internet stranicama Fructala.

fructal-logo-ulaz-midiUgovor o prodaji Fructala potpisali su u ponedjeljak njen većinski vlasnik Pivovarna Union, članica Grupe Pivovarna Laško, i Nectar iz Bačke Palanke, a riječ je o najvećoj srbijanskoj akviziciji u Sloveniji. Predviđa se da će prodaja biti zaključena do kraja studenoga ove godine.

Predsjednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko na jučerašnjoj konferenciji za novinare kazao je kako su prodaju tvrtki koje ne predstavljaju osnovu djelatnost Grupe zahtijevale banke vjerovnici.

Kod odluke o prodaji Fructala, rekao je, nije bila mjerodavna samo ponuđena cijena nego i jasno jamstvo tvrtke Nectar da će nastaviti razvoj brenda Fructala i očuvati proizvodnja na obje lokacije – u Ajdovščini i Kamniku.

Dodao je da je cjelokupni iznos od prodaje namijenjen smanjenju obveza Grupe Laško prema bankama.

Predsjednik i vlasnik tvrtke Nectar d.o.o. Slobodan Radun kazao je kako će Fructal, jedan od najuglednijih robnih brendova u regiji, biti važan za ostvarivanje ciljeva njegove tvrtke u zapadnoj Europi u segmentu premium proizvoda.

Predsjednik uprave Fructala Drago Kavšek ističe kako je njihov primarni cilj bio naći strateškog partnera koji će dugoročno razvijati robnu marku Fructal i nastaviti proizvodnju na sadašnjim lokacijama.

U međunarodnom postupku javnog prikupljanja ponuda za prodaju Fructala u dvije faze pristiglo je 10 neobvezujućih i pet obvezujućih ponuda, a Nectar se pokazao kao najpovoljniji ponuditelj glede cijene i ostalih uvjeta transakcije. (H)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here