Takovo normalno posluje

58

swisslion-takovo-proizvodi-midiTvrtka Takovo iz Gornjeg Milanovca posluje normalno, račun je odblokiran i podmiruju se sve obveze i prema zaposlenima i prema dobavljačima, kazala je u srijedu  predstavnica za odnose s javnošću te konditorske kompanije, Olga Jovanović.

Dodala je kako se u Takovu, koje zapošljava 1200 radnika, “odvijaju uobičajene poslovne aktivnosti, a u tijeku je isplata plaća”.

Komentirajući priopćenje Komercijalne banke o poslovnim odnosima s Takovom, glasnogovornica je kazala kako je kompanija bila primorana zadužiti se i navela da je pri uzimanju i otplati kredita, u vrijeme prije privatizacije, došlo do niza nepravilnosti. Prema njenim su riječima ti krediti bili štetni za Takovo.

Komercijalna banka se u srijedu oglasila informacijom o odnosu prema Takovu. U priopćenju se ističe da je u tijeku kampanja vlasnika Takova u kojoj se namjerno previđa činjenica da se radi o potraživanju koje je potvrdio nadležni sud.

Takovo je uplatilo 12 milijuna eura, koliko po presudi Prizivnog suda potražuje Komercijalna banka, a vlasnik Takova Rodoljub Drašković je najavio povlačenje iz poslovanja u Srbiji.

Da podsjetimo, račun konditorske tvrtke Swisslion Takovo blokirala je, zbog duga većeg od 10 milijuna eura Komercijalna banka na temelju presude Prizivnog suda.

Vlasnik Rodoljub Drašković priznaje samo dug u iznosu od 2,2 milijuna eura. (Bankamagazin)

KOMENTIRAJTE

Please enter your comment!
Please enter your name here